Μπορεί τα νούμερα να φαντάζουν απίστευτα, αλλά η πιο διάσημη «ταξιδιωτική στάση» στην ιστορία των ελληνικών δρόμων έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου από ΙΧ μέχρι φορτηγά και πούλμαν και φυσικά αμέτρητους επισκέπτες.

Το Leventis Restaurant & Hotel βρισκόταν στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον πιο επιτυχημένο επιχειρηματικά σταθμό αυτοκινήτων στην ιστορία των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1962 και οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν κατευθείαν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα και η φράση «Είμαστε στου Λεβέντη» ξεστομίστηκε από εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων υπήρχαν μέρες, είτε του καλοκαιριού είτε μεγάλων εξόδων, που ο σταθμός υποδέχονταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα, ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι εικόνες στους οδηγούς που πρόλαβαν τον σταθμό σε λειτουργία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη ΛΕΑ να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες αιχμής.

Ο Λεβέντης τις «καλές εποχές» έφτασε να απασχολεί έως και 105 μόνιμους εργαζόμενους.

Πηγή: skai.gr