Η Μόσχα «ψηφίζει» Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές…. «Η Ρωσία ‘παρακολουθεί στενά’ τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, και γνωρίζει τις προτάσεις ορισμένων Ρεπουμπλικανών να περικόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε περίπτωση νίκης τους» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στο Telegram.

«Φυσικά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε ότι αρκετοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι τάσσονται υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, με αφετηρία ότι αυτό που κάνουν σήμερα οι Δημοκρατικοί είναι παράλογο» είπε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον Γκρούσκο, εάν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εντείνουν την πίεση στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους. «Θυμόμαστε ότι ένα από τα βασικά συνθήματα του (τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ όταν ανήλθε στην εξουσία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνοι τους την άμυνά τους. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειές του, οι ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν ενισχυμένες δεσμεύσεις να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους στο 2% (του ΑΕΠ). Και έχουν γίνει συζητήσεις ότι οι αμυντικές δαπάνες πρέπει τώρα να φτάσουν τουλάχιστον το 3%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πολιτική που ακολουθούν από το 1949», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει εμπλακεί «χειρουργικά» σε αμερικανικές εκλογές. 

Ο επονομαζόμενος ως «σεφ του Κρεμλίνου φέρεται να δήλωσε ότι «έχουμε παρέμβει (στις εκλογές των ΗΠΑ), παρεμβαίνουμε και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε. Προσεκτικά, με ακρίβεια, χειρουργικά και με τον δικό μας τρόπο, όπως ξέρουμε να κάνουμε».
 

Πηγή: skai.gr