Pet shop και αξεσουάρ

Pet shop και αξεσουάρ


pet shop

Στα pet shop βρίσκει κανείς μια ευρεία γκάμα προϊόντων, που αφορούν τα κατοικίδια ζώα. Αυτά μπορεί να είναι είδη διατροφής για τα ζώα, όπως π.χ. σκυλοτροφές, καθώς και διάφορα αξεσουάρ που θεωρούνται απαραίτητα για τη σωστή περιποίηση και την κατάλληλη φροντίδα για αυτά. Για τους περισσότερο «εκσυγχρονισμένους» υπάρχει και η εναλλακτική των pet shop online, με το μεγάλο εύρος προϊόντων, τις οικονομικές τιμές και την παράδοση στον ιδιωτικό χώρο.

Η διαχρονική αξία του σκύλου

Ο σκύλος είναι το πιο δημοφιλές κατοικίδιο. Άλλωστε ανέκαθεν θεωρείται ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, δη του αφεντικού του. Μόνο τυχαίο δε θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι, μελετώντας το παρελθόν στα όρια ιστορίας και προϊστορίας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαίνεται πως ήταν το πρώτο ζώο που εξημερώθηκε.

Δεν είναι μόνο ζώο που χρησιμεύει για συντροφιά και παιχνίδι, αλλά και στέκεται στο πλευρό του ανθρώπου για εργασίες, όπως ο σκύλος – φύλακας, ο αστυνομικός σκύλος, το κυνηγόσκυλο, το τσοπανόσκυλο κτλ. Γι’ αυτό λοιπόν ένας λόγος παραπάνω, ώστε αυτοί που έχουν σκυλί οφείλουν να παρέχουν ιδιαίτερες και προσεγμένες φροντίδες.

Στα pet shop βρίσκει κανείς όλα τα απαραίτητα στοιχεία:

1. Σκυλοτροφές, σε συσκευασία, με ετικέτα πάνω στην οποία αναγράφονται συστατικά και χαρακτηριστικά του περιεχομένου. Τα «παραδοσιακά» κόκκαλα, ως διατροφικό είδος, ελλοχεύουν μια σειρά από κινδύνους.

σκυλοτροφη

2. Ρούχα σκύλων. Δεν είναι ζήτημα καλαισθησίας, αλλά πρακτικής. Άλλωστε και σύμφωνα με μία από τις παραμυθιακές εκδοχές για την αιώνια κόντρα μεταξύ σκύλου και γάτας, η βασική αιτία ήταν ότι η γάτα καθυστερούσε να ράψει σκούφο για το σκύλο, ενώ αυτός κρύωνε.

Είδη:

-Παλτό. Συνίσταται από τους ειδικούς και τους κτηνίατρους σε περίπτωση ψύχους, ιδίως για μικρά σκυλιά ή έχοντα ελαφρύ τρίχωμα.

-Πουλόβερ. Λίγο πιο λάιτ.

-Σωσίβια.

-Φωσφοριζέ.

-Με επένδυση.

-Υδρωαποθητικά.

-Για προστασία της κοιλιάς.

ρουχα σκυλων

3. Τσάντες μεταφοράς σκύλων. Για να μετακινούνται με ασφάλεια.

-Τσάντες μεταφορά σκύλων με ρόδες.

– Τσάντες μεταφοράς σκύλων για αυτοκίνητα.

– Τσάντες μεταφοράς σκύλων για μηχανές.

– Τσάντες μεταφοράς σκύλων πλάτης.

τσαντες μεταφορας σκυλων

4. Αντιπαρασιτικά σκύλων. Αμπούλες, σπρέι, περιλαίμια, με ισχυρή απωθητική δράση απέναντι στους ψύλλους, τις σκνίπες, τα τσιμοπούρια, τις ψείρες και τα ακάρεα.

5. Παιχνίδια για σκύλους. Βέβαια, το καλύτερο παιχνίδι για τα συμπαθητικά αυτά τετράποδα, όπως και για τα παιδιά, είναι η ιδία ενασχόληση του κυρίου τους.

-Μπάλες, ειδικά κατασκευασμένες, ώστε να χρησιμοποιούνται ως παιχνίδια για σκυλιά, με διπλή επένδυση και ισχυρό λαστιχένιο πυρήνα ή squeaker λάτεξ ή βινυλίου.

-Παιχνίδια λούτρινα.

-Φρίσμπι.

-Μασητικά παιχνίδια, με κόκκαλο και σχοινί. Με αυτόν τον τρόπο το κουτάβι μαθαίνει να μη δαγκώνει, ενώ  για το σκυλί ικανοποιείται το αίσθημα μάσησης κόκκαλου.

παιχνιδια για σκυλους

Μεγάλη η ποικιλία των προϊόντων, που μπορεί κανείς να βρει σε ένα pet shop ή να παραγγείλει ηλεκτρονικά μέσω ενός online pet shop. Πολλοί που έχουν κατοικίδια παρομοιάζουν την κατάσταση σαν να μεγαλώνουν ένα παιδί. Ένα σκυλί ή γενικά ένα κατοικίδιο προσφέρει μια ευχάριστη νότα σε ένα σπίτι. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται για παιχνίδι, αλλά για ένα ζωντανό οργανισμό που χρήζει ανάλογης προσοχής, σεβασμού, περιποίησης και αγάπης. Τα είδη διατροφής και και τα ανάλογα αξεσουάρ που μπορεί να βρει κανείς σε ένα pet shop βοηθούν σημαντικά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή petsandgarden.gr