Χαλάνδρι: Δημοτολόγιο για σκύλους και γάτες – Καταγράφει τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Την οργάνωση δημοτολογίου για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς αποφάσισε ο Δήμος Χαλανδρίου, προσφέροντας επίσης δωρεάν τοποθέτηση 200 μικροτσίπ, στους δημότες του.

Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 600 ζώα συντροφιάς που ανήκουν σε πολίτες εντός των ορίων του δήμου και η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται με απώτερο στόχο, μεταξύ άλλων, να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων.

Ο δήμος καλεί τους κατοίκους να καταθέσουν στην υπηρεσία πρωτοκόλλου τον αριθμό ηλεκτρονικής ταυτότητας του ζώου τους (μικροτσίπ) ώστε κατόπιν, έχοντας συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, να προχωρήσουν δράσεις και προγράμματα χρηματοδότησης σχετικά με την ευζωία των τετράποδων κατοίκων.

  • Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Τι λέει η Διεθνής Διακήρυξη για τα δικαιώματά τους

Συνεργασία δήμου και Συλλόγους

Οι φιλοζωικές δράσεις του δήμου Χαλανδρίου γίνονται σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου και, συγκεκριμένα, ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων έχει μειωθεί δραστικά χάρη στις υιοθεσίες που έχουν γίνει αλλά, δυστυχώς, ο αριθμός των αδέσποτων γατών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση το γραφείο Τύπου.

Περίθαλψη και μέριμνα

Από τον Ιανουάριο του 2022, έχουν λάβει περίθαλψη με τη μέριμνα και συμβολή του δήμου, 350 ζώα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν τραυματισμένα λόγω τροχαίων ατυχημάτων, ή υπέφεραν από τρέχουσες ασθένειες. Παράλληλα, έγιναν 123 στειρώσεις (15 σκυλιά και 108 γάτες), θεραπείες για καλαζάρ και ψώρα, καθώς και αφαιρέσεις όγκων.

Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η χαρτογράφηση των αποικιών γατιών ώστε να οργανωθούν μαζικές στειρώσεις για να αναχαιτισεί ο περαιτέρω πολλαπλασιασμός του πληθυσμού που ζει υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στο δρόμο. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η κοινωνία των πολιτών θα παίξει σημαντικό ρόλο αφού η πρόταση της φιλοζωικής οργάνωσης, η οποία έγινε αποδεκτή, είναι η συγκέντρωση πληροφοριών μέσα από τους πολίτες που αγαπούν και νοιάζονται για τις γάτες.

Πηγή in.gr