Για ελλείψεις σε τροφές κατοικίδιων λόγω «πρωτοφανούς ζήτησης» προειδοποιούν σούπερ μάρκετ της Βρετανίας

Πολλά σούπερ μάρκετ της Βρετανίας προειδοποιούν τον τελευταίο καιρό για ελλείψεις που ενδέχεται να προκύψουν σε αρκετές γατοτροφές και σκυλοτροφές εξαιτίας της πρωτοφανούς ζήτησης που έχει επέλθει από την κατακόρυφη αύξηση των ιδιοκτητών κατοικίδιων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Τα Sainsbury’s απολογήθηκαν καθώς ξέμειναν από ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες και αναφέροντας πως υπάρχουν ελλείψεις σε εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας ωστόσο πως προς το παρόν δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα με τις κονσέρβες.

Σύμφωνα με την αλυσίδα Morrisons ενδέχεται να υπάρχουν αρκετές ελλείψεις τους επόμενους μήνες ενώ και άλλα σούπερ μάρκετ αναφέρουν παρόμοια προβλήματα εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης.

Οι υπεύθυνοι των Sainsbury’s σημείωσαν πως το πρόβλημα ίσως συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 και μίλησαν για υψηλότερη ζήτηση από την συνηθισμένη εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού Βρετανών οι οποίοι απέκτησαν νέα κατοικίδια κατά τη διάρκεια του lockdown.

H Helen Warren-Piper, γενική διευθύντρια της Mars Petcare UK, στην οποία ανήκουν οι εταιρίες Pedigree και Whiskas, είπε: «Γνωρίζουμε πως υπάρχει τα καταστήματα αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή αύξηση στην ζήτηση για τροφές κατοικίδιων και επενδύουμε στο δίκτυο παραγωγής μας».

Εκπρόσωποι της Purina δήλωσαν επίσης: « Βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου ζήτηση των προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένης ξηράς και υγρής τροφής κατοικίδιων, ενώ σε κάποιες σειρές μας έχουμε δει σχεδόν τριπλασιασμό πωλήσεων. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε».

Πηγή in.gr