Γάτα Σφιγξ: Τα βραβευμένα πορτρέτα ενός παρεξηγημένου αιλουροειδούς

Ο Igor Kryukov είναι φωτογράφος και περήφανος ιδιοκτήτης τριών Σφιγξ, της Solara, της Resheph και της Nitokris.

Παρατηρώντας έργα μεγάλων ζωγράφων οι οποίοι συνήθιζαν συχνά να αποτυπώνουν γάτες δίπλα σε βάζα και λουλούδια όταν φιλοτεχνούσαν νεκρές φύσεις, εμπνεύστηκε ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που θα επιχειρούσε κάτι παρόμοιο.

Έστρεψε λοιπόν τον φακό του στις ιδιαίτερες γάτες του και το αποτέλεσμα ήταν τα πορτρέτα του να ξεχωρίσουν σε διεθνή διαγωνισμό της Sony.

«Μου αρέσει πολύ η εμφάνισή τους και ο χαρακτήρας τους» λέει ο ίδιος για τα παρεξηγημένα αιλουροειδή. «Έχουν χάρη και κομψότητα και μοιάζουν με αριστοκράτες».

Η γάτα Σφιγξ είναι μια ράτσα γνωστή για την έλλειψη γούνας και αναπτύχθηκε μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής τη δεκαετία του 1960.

Οι γάτες αυτές έχουν μοναδικό χαρακτήρα. Είναι πανέξυπνες, απίστευτα παιχνιδιάρες, φιλικές, εξωστρεφείς, γλυκές και πολύ τρυφερές. Τα παρατσούκλια τους μάλιστα είναι «Velcro cat» ή «lap cat» επειδή κάθονται συνέχεια στα πόδια του ιδιοκτήτη τους. Είναι επίσης πιστές, απόλυτα αφοσιωμένες στον άνθρωπό τους και πολύ ανεκτικές στους ξένους αλλά και τα άλλα ζώα.

Αν και θεωρείται άτριχη, στην πραγματικότητα η Σφίγγα καλύπτεται με ένα λείο, πολύ κοντό χνούδι σε όλο το σώμα της. Η απουσία τριχώματος έχει ως αποτέλεσμα να είναι ζεστή στο άγγιγμα, κάτι που αρέσει σε πολλούς.

Πηγή in.gr