Συνέδριο: Πνευματική Ιδιοκτησία και Δικαιοσύνη – Όσα είπε στην ertnews ο Π. Τσίρης (video)

Eπιστημονική εκδήλωση με θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Δικαιοσύνη», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΣΑ στην Αθήνα.

Προσκεκλημένοι του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ήταν μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, ο Tamas Szigeti, νομικός υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πλήθος Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών καθώς και καθηγητές της Νομικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΟΠΙ, πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσίρης, μίλησε στην ertnews.


«Δεχόμαστε καταγγελίες για την πάταξη της πειρατείας, κυρίως στον τομέα της μετάδοσης αθλητικών γεγονότων, όπου έχουμε μια πολύ πλούσια δραστηριότητα με βάση την τελευταία νομοθετική ρύθμιση», επισήμανε.

«Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα περίπου χρόνο έχουμε εκδώσει 94 αποφάσεις και έχουμε διατάξει τη διακοπή περίπου 1.200 IP. Και στον τομέα αυτό συνεργαζόμαστε και με τους διεθνείς οργανισμούς και γενικά το νομοθετικό πλαίσιο είναι ένα από τα πλέον πρωτοποριακά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr