Δύο φορές σε έναν μήνα φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ένας μετανάστης καθώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια νέα καταγγελία αστυνομικής βίας.

Ειδικότερα, η ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης του λόφου Στρέφη καταγγέλλει πως μετανάστης από την Τυνησία αποκάλυψε τον βασανισμό του μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, φέροντας μάλιστα τραύματα στο πρόσωπο.

  • Διαβάστε επίσης: Αστυνομική βία – Η «αμαρτωλή» Ομόνοια και άλλα ΑΤ

Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί έπιασαν τον άνδρα μετά την πορεία της 21ης Οκτωβρίου, τον κράτησαν για ώρες γυμνό για ώρες σε κελί του αστυνομικού τμήματος και τον βασάνισαν.

Η συνέλευση αναφέρει πως είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός του πάλι στο κέντρο της Αθήνας, αφού ένστολοι τον είχαν σταματήσει επί της οδού Δερβενίων, τον είχαν οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου τον έγδυσαν και τον κρατήσανε για ώρες σε κελί.

Το μαρτύριο του νεαρού μετανάστη δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς αστυνομικοί με πολιτικά φέρεται να τον ακολούθησαν μέχρι την Ομόνοια, όπου τον δείρανε στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με την καταγγελία.

Μάλιστα, ο νεαρός μετανάστης έχασε και τη δουλειά του με το θύμα να θεωρεί πως και εδώ υπήρξε εμπλοκή της αστυνομίας, καθώς πριν τον αφήσουν να φύγει, πήραν τα στοιχεία του και βρήκαν που εργαζόταν.

«Η αστυνομία είναι παντού. Βιάζει στα Α.Τ., βασανίζει μέσα στα εργοτάξια του μετρό που λειτουργούν σαν αυτοσχέδια κρατητήρια, χλευάζει στο δρόμο τους περαστικούς κάνοντας ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια, τραμπουκίζει παιδιά μπροστά από το σχολείο τους, δέρνει γονείς στα γήπεδα μπάσκετ» σημειώνει η συνέλευση καταγγέλλοντας πως η αστυνομία συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής και επιδιώκει να μας εκτοπίσει από τις γειτονιές.

Η ανάρτηση της ανοιχτής συνέλευσης υπεράσπισης του λόφου Στρέφη.