Πώς θα ξεκινήσω σήμερα: Η δύναμη της απόφασης

Δεν προλαβαίνω! Δεν προλαβαίνω! Αυτή είναι η φράση πίσω από την οποία πολλοί κρύβουν την αδυναμία τους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Μέσα από τα τόσα χρόνια που βοηθάω ανθρώπους να αλλάξουν την ζωή τους αποκτώντας έναν πιο ενεργητικό τρόπο διαβίωσης, η εμπειρία μου λέει ότι τελικά το πρόβλημα του να ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται δεν είναι ο χρόνος!

Η αρχή

Το δυσκολότερο και σημαντικότερο σημείο είναι η απόφαση για να γίνει μια αρχή. Πιστέψτε με αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου θα προσπεράσετε το ”βουνό” που λέγεται εκκίνηση…

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω γυμνάσει από άνεργους πολίτες μέχρι πολυάσχολους δικηγόρους, επιχειρηματίες, γιατρούς, υπαλλήλους εταιρειών και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας

Επρόκειτο για ανθρώπους με απίστευτα προγράμματα εργασίας, που με την πρώτη ματιά έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί χρόνος για γυμναστική και διατροφή.

Δεν θα ξεχάσω τον φίλο μου τον Φώτη όπου μετά την πολύ κουραστική του ημέρα στην σκαλωσιά της οικοδομής ερχόταν για προπόνηση λέγοντας μου ”Τάσο αν μια μέρα δεν γυμναστώ, την επόμενη δεν μπορώ να βγάλω την δουλειά μου”.

Επιχειρηματίες ή υπαλλήλους που ξεκινούσαν την ημέρα τους στις 6 το πρωί κάνοντας γυμναστική για να ”βγει η μέρα”. Θα μπορούσα να σας αναφέρω σελίδες από παραδείγματα ανθρώπων που με ”μπλοκαρισμένο” πρόγραμμα κατάφερναν να ασκούνται και να προσφέρουν στον εαυτό τους το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία!

Το κίνητρο

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Ποιος είναι ο λόγος ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς να ξεκινήσει να γυμνάζεται; Ναι, ναι… όλοι ξέρουμε για τα οφέλη της άσκησης… Αλλά αυτό δεν μας κάνει να γυμναστούμε, έτσι δεν είναι;

Ο λόγος που θα μας κάνει να ξεκινήσουμε είναι το προσωπικό μας κίνητρο! Σταθείτε για 3 λεπτά μπροστά στον καθρέφτη σας και ρωτήστε τον εαυτό σας, γιατί θα έπρεπε εσείς προσωπικά να γυμναστείτε;

Απαντήστε με πλήρη ειλικρίνεια χωρίς υπεκφυγές. Θέλετε να ξαναμπείτε στα στενά σας ρούχα; Θέλετε να τραβήξετε επιτέλους την προσοχή όλου του προσωπικού στο γραφείο που δουλεύετε; Θέλετε να ανανεώσετε την σχέση σας με τον άνθρωπό σας; Θέλετε να κάνετε κάτι επιτέλους και για εσάς;

Όποιος και αν είναι ο πραγματικός λόγος μην διστάσετε να τον ξεστομίσετε δυνατά και να τον ”καρφώσετε” στο μυαλό σας. Φωνάξτε το ακόμα και τραγουδήστε το! Το πρώτο βήμα έγινε, βρήκαμε κίνητρο!

Η απόφαση – Στόχος

Πολύ ωραία… Αλλά δεν έχετε χρόνο. Για να δούμε λίγο μήπως έχουμε ξεχάσει κάτι;

Γιατί δεν έχουμε χρόνο; Γιατί κάνουμε άλλα πράγματα. Γιατί τα κάνουμε αυτά τα άλλα πράγματα; Για να είμαστε καλά, να ζούμε, να υπάρχουμε, να διασκεδάζουμε, να αγαπάμε, να..να..να.. Πολύ ωραία, σύμφωνοι! Όσα χρήματα όμως και να κυνηγάμε, όσα πανάκριβα ρούχα και να προσπαθούμε να φορέσουμε, όσους καφέδες και αν πιούμε, το κάνουμε με τον τρόπο που θέλουμε;

Πολλές ερωτήσεις κάνεις Coach θα μου πείτε…. έχετε δίκιο. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αν με ενοχλεί η υγεία μου ή η εμφάνιση μου δεν έχουν νόημα πολλά από αυτά.

Κοστολογήστε μου πόσο κάνει να γλιτώσετε μια επέμβαση ανοικτής καρδιάς στα 45 σας. Κοστολογήστε μου πόσο κάνει να τραβάει τα βλέμματα όλων το T-shirt των 15€ με το όμορφο σώμα δίπλα σας, ενώ το δικό σας επώνυμο ρούχο με το σώμα σας που δεν σας αρέσει, να περνάει απαρατήρητο. Σκληρό; Όχι… Αληθινό!

Ξεκινάω τώρα

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξω κάτι είναι η αμεσότητα. Η δράση. Αφήστε ό,τι μπορεί να σας κάνει να πείτε “αύριο” και βρείτε το παραθυράκι στο χρόνο σας σήμερα.

Μην προσπαθήσετε να οργανωθείτε και μετά να ξεκινήσετε. Μην περιμένετε να αγοράσετε αθλητικά παπούτσια που να σας αρέσουν, μην περιμένετε να πάρετε φόρμες, μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε χρόνο.

Ξεκινήστε σήμερα πάνω στο χρόνο σας.

3 πρώτα βήματα

  • Σήμερα κάντε όποια στιγμή σας προκύψει 20 λεπτά έντονο περπάτημα
  • Σήμερα, από το επόμενο γεύμα πείτε ”σταματάω να τρώω σκουπίδια”
  • Σήμερα πάρτε επιτέλους μια απόφαση, με ποιά πλευρά θέλετε να είστε, αποφασίστε για την ζωή που θέλετε να ζήσετε

Η απόφαση πιστέψτε με είναι μία. Η υγεία σας είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να ζήσετε. Είναι το διαβατήριο στην ευτυχία, την αγάπη, την διασκέδαση. Το διαβατήριο για την ίδια την ζωή!

Πηγή: www.efoodforethought.gr

Πηγή neadiatrofis.gr