in , ,

11 πράγματα που μπορεί να μυρίσει ο σκύλος σου αλλά εσύ όχι!

Oι σκύλοι έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της οσμής και μπορούν να μυρίσουν τα πάντα! Από τον καρκίνο έως και…συναισθήματα οι τετράποδοι φίλοι μας είναι υπέροχοι και από τη μυρωδιά μπορούν να καταλάβουν πολλά.

dogway.gr 11 πράγματα που μπορεί να μυρίσει ο σκύλος

Διαβάστε 11 πράγματα που μπορεί να μυρίσει ο σκύλος σας αλλά εσείς, όχι!

1. Οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο (κυρίως των πνευμόνων και του στήθους) στα πρώιμα στάδιά του, εν αντιθέσει με τον άνθρωπο, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη μυρωδιά αυτή στα τελευταία στάδια. Η ικανότητα αυτή των σκύλων, έχει αποδειχθεί σωτήρια για πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι έπασχαν από τη νόσο και κατάφεραν να σωθούν χάρη στην μύτη των τετράποδων φίλων τους.

2. Μπορούν να μυρίσουν τους κοριούς! Ιδιαιτέρως καλά στην «δουλειά» αυτή είναι τα Beagle, τα οποία εκπαιδεύονται να ανιχνεύουν τους κοριούς από τα κρεβάτια μας γλιτώνοντας μας έτσι από πολλούς μπελάδες.

3. Μυρίζουν τον διαβήτη. Αρκετοί άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη επιλέγουν να έχουν δίπλα τους σκύλους ειδικά εκπαιδευμένους γι” αυτό. Οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα από την ανάσα του αφεντικού τους και να τον προειδοποιούν αν τα επίπεδα δεν είναι τα επιθυμητά.

4. Περιττώματα φαλαινών. Ναι, σωστά διαβάσατε. Για κάποιους επιστήμονες ήταν πολύ σημαντικό να εντοπίζουν τα περιττώματα των φαλαινών, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν την έρευνά τους για τα θαλάσσια αυτά όντα. Ωστόσο, τα περιττώματα των φαλαινών είναι εντοπίσιμα μόνο για 30 λεπτά, οπότε καταλαβαίνετε τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν. Για το λόγο αυτό εκπαίδευσαν τους σκύλους, οι οποίοι μπορούν να τα εντοπίσουν σε απόσταση 2.5 χιλιομέτρων!!!

5. DVD. Κι όμως σκύλοι συμβάλλουν στην καταπολέμηση των παράνομων DVD, αφού μπορούν και ανιχνεύουν το πολυκαρβονικό που περιέχουν.

6. Συναισθήματα. Δεν είναι μυστικό ότι οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν πως αισθανόμαστε. Αυτό όμως που είναι μυστικό, είναι ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν ακριβώς πως είναι τα συναισθήματά μας. Γνωρίζουν ακριβώς τις αυξομειώσεις του καρδιακού μας ρυθμού και ίσως, εν τέλει, να γνωρίζουν πως θα αισθανθούμε, πριν καν το αισθανθούμε!

7. Ωορρηξία. Χάρη στην οξεία όσφρησή τους οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τα επίπεδα των ορμονών στη μήτρα της γυναίκας. Οπότε, μην απορείτε όταν ο σκύλος σας σάς μυρίζει εκεί κάτω.

8. Πτώματα. Πολλοί σκύλοι χρησιμοποιούνται από την αστυνομία για την ανίχνευση αγνοούμενων ή ακόμα χειρότερα, πτωμάτων, ιδιαίτερα όταν υπάρχει η υποψία ότι βρίσκονται εντός του νερού.

9. Βόμβες και όπλα. Αυτοί οι πραγματικοί ήρωες, είναι σε θέση να ανιχνεύσουν διαφορετικά είδη μετάλλων.

10. Υπέρταση. Όπως και στην περίπτωση των σκύλων που μπορούν να ανιχνεύσουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, έτσι και αυτοί εδώ μπορούν να αντιληφθούν πότε ένας άνθρωπος έχει υπέρταση και να αποτρέψουν ένα καρδιακό επεισόδιο.

11. Ηλεκτρισμό. Ακόμα αναρωτιέστε γιατί μερικοί σκύλοι φοβούνται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας; Μα φυσικά γιατί μπορούν να μυρίσουν τα ηλεκτρικά ιόντα που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και τα οποία απελευθερώνουν μια «μεταλλική» μυρωδιά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο σκύλος σας θα τρέξει να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι ή τον καναπέ, ετοιμαστείτε να ακούσετε τον κευρανό να πέφτει!

Πηγή: thepressroom.gr

  Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια...... 360 κιλά ήταν αυτά

  What do you think?

  21 points
  Upvote Downvote
  Newbie

  Written by Woof

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Βρέθηκε με σφραγισμένη την μουσούδα του να ουρλιάζει από τον πόνο! Ένα χρόνο μετά…

  Αδέσποτο μπαίνει σε φαρμακείο και δείχνει στη φαρμακοποιό το τραυματισμένο πόδι του