in

CuteCute CryCry

Το σκυλί σας έφαγε ένα κόκκαλο κοτόπουλου – Τί πρέπει να κάνετε

Γιακ! Ο σκύλος σας έφαγε ένα κόκαλο κοτόπουλου! Τι κάνετε στη συνέχεια; Μάθετε πώς να χειριστείτε ένα σκυλί που έφαγε ένα κόκαλο κοτόπουλου και γιατί τα περισσότερα κόκαλα βλάπτουν τα σκυλιά.

Τα σκυλιά και τα κόκαλα πάνε μαζί, σωστά; Δυστυχώς, όχι πάντα! Ακόμα κι αν δεν δίνετε κόκαλα στον σκύλο σας στο στο σπίτι μπορεί να συναντήσετε πεταμένα στα πεζοδρόμια. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να διδάσκετε σε κάθε σκύλο που μπαίνει στη ζωή σας είναι το “άφησε το” και “πέταξε το”. Αλλά τι συμβαίνει εάν η εκπαίδευση αποτύχει και ο σκύλος σας φάει κόκαλο κοτόπουλου; Ο βραβευμένος κτηνίατρος Emmy Dr. Jeff Werber ενημερώνει σχετικά με τους κινδύνους των κόκαλων κοτόπουλου και τι πρέπει να κάνετε εάν ο σκύλος σας φάει ένα κόκαλο κοτόπουλου.

Τι να κάνετε αν το σκυλί φάει κόκαλο κοτόπουλου
Εάν ο σκύλος σας φάει κόκαλο κοτόπουλου, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρός σας θα σας πει εάν ο σκύλος σας πρέπει να πάει στην κλινική. Ο Δρ Werber συνιστά επίσης «να ταΐσετε στον σκύλο κάτι πολύ μαλακό και ογκώδες όπως το ψωμί για να καλυφθούν οι αιχμηρές άκρες του κόκαλου και να αρχίσει να μαλακώνει. Επίσης, οι πεπτικοί χυμοί κάνουν μια υπέροχη δουλειά μαλακώνουν το κόκαλο ακόμη περισσότερο, κάνοντάς το να περάσει από τα έντερα στο άλλο άκρο. ”

Ο Δρ Werber συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να προκαλείτε εμετό εάν ο σκύλος σας φάει κόκαλο κοτόπουλου. «Μόλις ένα κόκαλο πέσει στον οισοφάγο και στο στομάχι, δεν συνιστάται να το βγάλει με έμετο ο σκύλος επειδή δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να κοπεί ο οισοφάγος κατά τη διάρκεια της εξόδου», εξηγεί .

Αν και είναι τρομακτικό να συνειδητοποιήσετε ότι το σκυλί σας έφαγε ένα κόκαλο κοτόπουλου, είναι πιθανό το σκυλί σας να είναι εντάξει εάν δεν πνιγεί ενώ τρώει το κόκαλο. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, το οστό θα αποβληθεί με ασφάλεια μέσω των εντέρων», εξηγεί ο Δρ Werber. «Στη σπάνια περίπτωση που απαιτείται χειρουργική επέμβαση, είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο να βγάλουμε τα κόκαλα από το στομάχι σε αντίθεση με τον οισοφάγο. Ωστόσο, αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν απαιτούνται συχνά.”

Γιατί τα οστά κοτόπουλου είναι άσχημα για τα σκυλιά;
Σε αντίθεση με τα μεγάλα, σκληρά οστά που πολλοί αγοράζουν για τα σκυλιά τους για να τα μασάνε «τα κόκαλα κοτόπουλου είναι πολύ μαλακά και συχνά αφήνουν πολύ αιχμηρές άκρες όταν σπάσουν», λέει ο Δρ Werber. Αυτό είναι που τα καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα σκυλιά. Εάν το σκυλί σας έτρωγε ένα κόκαλο κοτόπουλου, «διατρέχει τον κίνδυνο να σκίσει τον οισοφάγο ή να σκίσει κάπου κατά μήκος του εντερικού σωλήνα», λέει ο Δρ Werber. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα σκυλιά δεν έχουν πρόσβαση στα κόκαλα κοτόπουλου.

Η διαφορά μεταξύ ασφαλών και μη ασφαλών κόκαλων για σκύλους
Τα περισσότερα κόκαλα είναι πραγματικά αρκετά επικίνδυνα για τα σκυλιά. Αν και διατίθενται συχνά από γονείς σκύλων, ακόμη και τα κοκαλα βοδινού δεν είναι πάντα ασφαλή. «[Τείνουν] να είναι λίγο πιο ασφαλείς από τα κόκαλα κοτόπουλου, με την έννοια ότι συνήθως δεν μπορούν να τα σπάσουν για να δημιουργήσουν μια αιχμηρή άκρη», συμπληρώνει ο Δρ Werber. “Ωστόσο, εάν κάποιος είναι αρκετά μικρός για να καταπιεί, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.”

Πέρα από τον κίνδυνο πνιγμού, ο Δρ Werber προειδοποιεί επίσης ότι «ο μυελός των οστών έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, έτσι τα σκυλιά το λατρεύουν, αλλά πάρα πολύ από αυτό μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο για παγκρεατίτιδα».

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος τραυματισμού σκύλων στα οστά. «Τα κόκαλα των αρθρώσεων, που έχουν ένα κοίλο κέντρο σαν ντόνατ, μπορούν να τυλιχτούν γύρω από την κάτω γνάθο και να κολλήσουν», εξηγεί ο Δρ Werber. «Επίσης, τα οστά μπορεί συχνά να κολλήσουν στην οροφή του στόματος ανάμεσα στα δόντια»

Έτσι, ο Δρ Werber συμβουλεύει τα σκυλιά να παραμένουν μακριά από όλα τα φυσικά κόκαλα. «Τα καλύτερα είδη κόκαλων για να δώσουμε σε ένα σκυλί είναι αυτά που κατασκευάζονται για να τρώγονται από σκυλιά, όπως τα Dreambones ή τα Smartbones», λέει. “Αυτά τα οστά είναι φτιαγμένα από κοτόπουλο και λαχανικά και είναι πλήρως εύπεπτα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους κινδύνους.”

Πρώτες βοήθειες για πνιγμένο σκύλο
Ας υποθέσουμε ότι ο σκύλος σας έφαγε ένα κόκαλο κοτόπουλου… και αρχίζει να πνίγεται. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να εξαρτηθεί από εσάς το αν θα σώσετε τη ζωή του σκύλου σας. «Τα σκυλιά που πνίγονται αντιμετωπίζονται πολύ παρόμοια με τους ανθρώπους που πνίγονται», λέει ο Δρ Werber.

Ακολουθούν οι αναλυτικές οδηγίες του για το πώς να βοηθήσετε ένα σκυλί που πνίγεται:

«Πρέπει πρώτα να ελέγξετε τον αεραγωγό. Θα πρέπει να ανοίξετε το στόμα και να βάλετε τον δείκτη σας (για πολύ μικρά σκυλιά, να χρησιμοποιήσετε το μικρό σας δάχτυλο) και να πάτε στο πίσω μέρος του λαιμού για να αισθανθείτε εάν μπορεί να υπάρχει κάτι που εμποδίζει τον αεραγωγό. ”
“Εάν αυτό αποτύχει και το κατοικίδιο εξακολουθεί να αγωνίζεται να αναπνεύσει, πρέπει να εκτελέσετε τη μέθοδο Heimlich. Ο στόχος είναι να δώσετε μια έντονη έκρηξη πίεσης στο θωρακικό τοίχωμα για να ξεκολλήσετε οτιδήποτε εμποδίζει τον αεραγωγό. Κατά τον έλεγχο των εμποδίων, μπορεί να αισθανθείτε μικρά κόκαλα στην περιοχή του λαιμού. Αυτά είναι φυσιολογικά και είναι γνωστά ως κόκαλα χόνδρου. Μην τα βγάζετε έξω. Μπορείτε να πάτε πίσω από το σκυλί, να τυλίξετε τα χέρια σας γύρω από το στήθος του σκύλου, σαν αγκαλιά και να φέρετε τα χέρια σας μαζί σύμφωνα με την διαδικασία xiphoid (το σημείο ακριβώς κάτω από το τέλος του στέρνου) και στη συνέχεια, να κάνετε μια πολύ γρήγορη έλξη προς τα εσάς διαμέσου του σκύλου. Η τεχνική είναι ίδια με την εκτέλεση του ελιγμού Heimlich σε έναν άνθρωπο. ”
“Καθώς το κάνετε αυτό, είναι σημαντικό να ελέγχετε συνεχώς το στόμα γιατί μπορεί να βγει κάτι από την τραχεία και είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε.”

  Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου;

  What do you think?

  22 points
  Upvote Downvote
  Newbie

  Written by Woof

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Εκπαιδευτικός κακοποιούσε τον σκύλο του με την κάλυψη των γειτόνων (Εικόνες)

  Ποια είναι τα σημάδια ενός πραγματικά πεινασμένου σκύλου;