in ,

Καθολικός ιερέας ζήτησε να κάνουν ευθανασία σε αδέσποτο που βρισκόταν στην λειτουργία

Στην πόλη Monte Horebe (Βραζιλία), υπήρχε ένα μικρό σκυλί με το όνομα Adelaide, το οποίο φρόντιζε η κοινότητα. Ήταν ένα ήσυχο σκυλί, γνωστό στην περιοχή, επειδή συχνά παρευρισκόταν στην πρωινή λειτουργία της καθολικής εκκλησίας.

Με την άφιξη του νέου ιερέα, ωστόσο, ο άνθρωποι έμειναν άφωνοι από αυτό που συνέβη. Ενώ ο νέος ιερέας λειτουργούσε, η Adelaide ήρθε στην εκκλησία και καθόταν σιωπηλά μπροστά από τον ιερέα. Δεν πέρασε πολύ ώρα και ο νεοφερμένος κληρικός εξέφρασε την αποδοκιμασία του ισχυριζόμενος ότι ο σκύλος μυρίζει και ότι η ευθανασία θα ήταν η κατάλληλη λύση – ενώ θα μπορούσε απλά να ζητήσει να οδηγηθεί η σκυλίτσα έξω από τον ναό.

Το σκυλάκι, ένα μικρό αδέσποτο θηλυκό σκυλί, άρχισε αυθόρμητα να παρευρίσκεται καθημερινά σε μια εκκλησία στην πόλη του Monte Horebe, στην Paraíba της Βραζιλίας και έγινε διάσημη στην πόλη και σε πολλά τα κοινωνικά δίκτυα. Οι περισσότεροι από τους πιστούς, ήταν ευχαριστημένοι με την παρουσία του στην εκκλησία … αυτό είναι το σπίτι του Θεού … και ο Θεός, είναι πατέρας όλης της δημιουργίας ….έλεγαν.

Όμως ο νέος ιερέας Francisco Mendes δυσανασχέτισε με την παρουσία της αδέσποτης Adelaide στην Εκκλησία, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα κάνει ευθανασία στον σκύλο έτσι ώστε να μην μπαίνει πλέον στην εκκλησία. Τα λόγια του ιερέα ανησύχησαν τους φιλόζωους της πόλης, ενώ οι εθελοντές που την φροντίζουν, εξήγησαν ότι είναι ένας αδέσποτος αλλά πολύ κοινωνικός σκύλος και ένας από τους χιλιάδες που δεν έχουν σπίτι και τον φροντίζουν με αγάπη οι περισσότεροι άνθρωποι στην γειτονιά, οι οποίοι κι αν δεν είναι σε θέση να την υιοθετήσουν, του προσφέρουν ότι χρειάζεται.

Παρ’ όλα αυτά, ο νέος ιερέας δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ότι η Adelaide ξάπλωσε στον ναό και γύρισε ανάσκελα με τα πόδια της ανοιχτά, αποσπώντας την προσοχή των πιστών την ώρα που κήρυτε και εκτός αυτού «είναι βρωμερή».

Τα λόγια δημιούργησαν ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας στα δίκτυα, σε πολλούς στους πιστούς της ενορίας αλλά και πλήθος ανθρώπων εκτός πόλης.

“Είναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς ότι ένας καθολικός θα μπορούσε να διαπράξει μια τέτοια τέτοια βιαιότητα”.  Στις 27 Μαΐου εμφανίστηκε η σκυλίτσα στην πόρτα της Εκκλησίας, όπως κάθε μέρα, αλλά αυτή τη φορά, με ουρλιαχτά από πόνο λόγω εγκαυμάτων που έφερε στο σώμα της. Εθελοντές την πήγαν στον κτηνίατρο και διαπιστώθηκε ότι της έριξαν βραστό νερό.

Όταν οι ενορίτες έσπευσαν να την πάνε στον κτηνίατρο ο ιερέας ενοχλήθηκε.

Το γεγονός αυτό πήρε τόση μεγάλη έκταση που παρενέβει ένας από τους γνωστότερους καθολικούς ιερείς της Βραζιλίας, με μεγάλο αριθμό οπαδών στα κοινωνικά δίκτυα (σχεδόν 3 εκατομμύρια), ο πατέρας Φάμπιο ντε Μέλο και ο οποίος κατέκρινε την στάση του ιερέα απέναντι στην αδέσποτη σκυλίτσα.

Ο πατέρας Φάμπιο, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι ένας από τους εκπροσώπους του Καθολικισμού ενήργησε με αυτόν τον τρόπο, ζήτησε να βρεθεί ένας εθελοντής που θα  υιοθετήσει την Adelaide, προτού “συμβεί” κάτι χειρότερο.

Και το αίτημα εκπληρώθηκε! Το πρωί της περασμένης Παρασκευής οι κάτοικοι του μικρού δήμου χαρούμενοι διέδωσαν τα καλά νέα. Η μικρή Adelaide υιοθετήθηκε από μια γυναίκα που ταξίδεψε 10 ώρες για να έρθει να την πάρει.

Ωστόσο πριν φύγει από την πόλη, η Adelaide έκανε μία τελευταία επίσκεψη στην Εκκλησία. Την επισκέφθηκε για τελευταία φορά πριν φύγει με την νέα της οικογένεια.

  What do you think?

  17 points
  Upvote Downvote
  Newbie

  Written by DogWay

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Το πρώτο παγκόσμιο viral με σκύλο! Έτος 1993 – ΒΙΝΤΕΟ

  Νέα επίθεση στον Αρκτούρο. Βρήκε τις φόλες η σκυλίτσα Ιόλη και 6 νεκρά ζώα (Εικόνες)