in

Βρίσκει ένα βρεγμένο σκυλί με βαρίδι-άγκυρα να κρέμεται από το λαιμό του, δίπλα στις όχθες του ποταμού (Εικόνες-ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς και ακόμα πιο δύσκολο να αποδεχθεί τους λόγους, για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι κακοποιούν ένα αθώο πλάσμα όπως ο σκύλος. Ο σκύλος συντροφεύει τον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια, σαν φίλος, συνεργάτης και φύλακας. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που πάνω σε ένα τόσο αγαπημένο και αθώο πλάσμα βγάζουν όλες τις άρρωστες επιθυμίες και φαντασιώσεις του.

 

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να διορθώσουν, με όποια μέσα μπορούν τα κακώς κείμενα.

Η Audra Petraškienė, κάτοικος μιας μικρής πόλης στη Λιθουανία, είδε ένα σκύλο που βρισκόταν σε κίνδυνο. Δεν τον προσπέρασε αλλά στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον και βγάζοντάς τον από τον κίνδυνο.

 

Η Audra Petraškienė οδηγούσε σε έναν ήσυχο δρόμο κατά μήκος ενός ποταμού, κοντά στο σπίτι της στη Λιθουανία. Κατά την διάρκεια της βόλτας βρέθηκε έκπληκτη σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Είδε. Εκεί ήταν ένα σκυλάκι μόνο, να τρέμει, βρεγμένο και με μια αλυσίδα στο λαιμό.

 

Σύντομα, συνειδητοποίησε ότι σκύλος είχε αγωνιστεί κάνοντας σκληρή προσπάθεια για να επιζήσει από μια σοκαριστική κατάσταση.

Φάνηκε ξεκάθαρα, ότι κάποιος είχε περάσει με αλυσίδα ένα βαρίδι στον λαιμό του σκύλου, που θα χρησίμευε ως άγκυρα και στην συνέχεια πέταξε τον άμοιρο τετράποδο στον ποταμό. Ο σκύλος προφανώς μόλις κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες και κατάφερε να αναδυθεί από το νερό και βγει στην επιφάνεια.

Ο άνθρωπος αυτός ήθελε ο σκύλος να βρει βασανιστικό θάνατο. Ήταν προφανές ότι δεν του αρκούσε απλά να φονεύσει τον σκύλο αλλά βασανιστικά να μείνει στον πυθμένα του ποταμού και να πεθάνει από πνιγμό.

“Απλά σκεφτόμουν τι έπρεπε να είχε περάσει το μικρό σκυλί και πως κατάφερε να σύρει την άγκυρα μέχρι τον δρόμο”. Το γεγονός αυτό σόκαρε την Audra τόσο που δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει. “Είναι ένας πραγματικός μαχητής”!.

 

Η Audra τράβηξε με βίντεο τη στιγμή που βρήκε το φτωχό κουτάβι.

Security Check Required

No Description

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς ο σκύλος κατάφερε να επιζήσει, αλλά ευτυχώς αψηφώντας όλες τις πιθανότητες εναντίον του τα κατάφερε.

Η Audra πήρε το σκυλί στο σπίτι της, του αφαίρεσε το βαρίδι από το λαιμό του και τον στέγνωσε για να μην κρυώνει. Εν συνεχεία, τον πήγε στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι ήταν εντελώς βρεγμένο και δεν γνώριζε κανείς πόσο καιρό βρισκόταν υπό αυτές τις συνθήκες. Πάντως ο κτηνίατρος που το εξέτασε έκρινε ότι ήταν σε καλά στην υγεία του.

Η Audra, ωστόσο, συνέχισε να ενοχλείται από αυτή την κατάσταση και μη μπορώντας να το ξεπεράσει αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία.

Επιπλέον, δημοσίευσε την ιστορία στα κοινωνικά δίκτυα, αναζητώντας κάποιον που θα μπορούσε να της δώσει πληροφορίες. Πρόσθεσε φωτογραφίες από το κουτάβι που αποδείχτηκε ένα πολύ ευγενικό και φιλικό σκυλί, γεγονός όμως που την έκανε να αισθάνεται ακόμα πιο εξοργισμένη.

Η ανάρτηση έγινε viral και λίγο αργότερα απάντησε κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι κηδεμόνας του κουταβιού.

«Το άτομο που ισχυρίστηκε ότι ήταν κηδεμόνας μου φάνηκε να είναι καλό άτομο και να αγαπάει το σκυλί», είπε η Audra.

Ωστόσο, αποφάσισε να τον αφήσει σε καταφύγιο ζώων, ενώ η υπόθεση διερευνάται και ακόμα αναζητείται ο υπεύθυνος.

Το να έχετε ένα κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι και ο υπεύθυνος για τη φροντίδα του πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα.

Ελπίζουμε ότι οι έρευνες θα διαλευκάνουν τη υπόθεση και ότι αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι θα επιστρέψει στον νόμιμο κηδεμόνα του.

Ευχαριστούμε ανθρώπους όπως η Audra που γίνονται με τις πράξεις τους η φωνή των αθώων πλασμάτων όπως αυτού τού κακοποιημένου σκύλου.

  What do you think?

  15 points
  Upvote Downvote
  Newbie

  Written by DogWay

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Τι μπορεί να κρύβετε πίσω από την κακοποίηση των ζώων

  Έσερνε μια αλυσίδα 10 κιλών δεμένη γύρω από το λαιμό του αλλά δεν παραιτήθηκε. Ζήτησε βοήθεια με το κεφάλι ψηλά (Εικόνες)