News :

Συμβουλευτείτε έναν παρασκευαστή Ομοιοπαθητικών, Φυτικών, Φαρμακευτικών Παρασκευασμάτων

Home Forums Ομοιοπαθητικά, Φυτικά, Φαρμακευτικά Παρασκευασμάτα Συμβουλευτείτε έναν παρασκευαστή Ομοιοπαθητικών, Φυτικών, Φαρμακευτικών Παρασκευασμάτων

This topic contains 3 replies, has 4 voices, and was last updated by  Jeny 1 year, 9 months ago.

 • Author
  Posts
 • #5559

  Woof
  Keymaster
 • #5852

  Τι είναι η Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων (Pharmaceutical Compounding)
  H παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων είναι η επιστήμη και τέχνη της ανάμιξης και τροποποίησης φαρμακευτικών, φυσικών και άλλων ουσιών καθώς και η τροποποίηση φαρμακοτεχνικών μορφών, με σκοπό την παρασκευή εξατομικευμένων φαρμακευτικών ή παραφαρμακευτικών σκευασμάτων με ειδικές διαδικασίες και κάτω από ειδικούς κανόνες. Η εξατομίκευση των σκευασμάτων μπορεί να αφορά την χημική σύσταση, την φαρμακοτεχνική μορφή, την δόση καθώς και την οδό χορήγησης του παρασκευάσματος με στόχο να εξυπηρετηθούν οι ειδικές ανάγκες και να ξεπεραστούν τυχόν περιορισμοί που θέτει ο ασθενής.

  Εξατομικευμένα παρασκευάσματα μπορούν να παραχθούν για ανθρώπους όπως και για ζώα, κατοικίδια και μη.

  Πως παρασκευάζονται τα Κτηνιατρικά Γαληνικά Σκευάσματα
  Η παρασκευή κτηνιατρικών εξατομικευμένων σκευασμάτων, είτε αμιγώς φαρμακευτικών είτε παραφαρμακευτικών, απαιτεί ειδικό εργαστηριακό χώρο απολύτως αφιερωμένο στην παρασκευή κτηνιατρικού φαρμάκου που πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, απαιτεί εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τεχνικούς παρασκευαστές εξειδικευμένους στο κτηνιατρικό φάρμακο και στις ιδιαιτερότητες του ζώου για το οποίο παρασκευάζεται το φάρμακο. Για να παρασκευαστεί ένα κτηνιατρικό φάρμακο, θα πρέπει το εργαστήριο να λάβει μια έγκυρη συνταγή κτηνίατρου, την οποία θα έχει προσκομίσει ή αποστείλει ο κτηνίατρος ή ο κάτοχος του ζώου για τον οποίο θα παρασκευαστεί το φάρμακο. Για την παρασκευή κτηνιατρικού παραφάρμακου (π.χ βιταμίνες, φυτικά σκευάσματα κ.τ.λ.) δεν είναι απαραίτητη συνταγή κτηνίατρου, παρά μόνο μια έγγραφη παραγγελία του κάτοχου του ζώου. Στην συνέχεια, ειδικός φαρμακοποιός ελέγχει η ορθότητα και την ασφάλεια της συνταγής ή παραγγελίας και δίνει την εντολή στο εργαστήριο να προχωρήσει στην παρασκευή των σκευασμάτων. Τα σκευάσματα τιμολογούνται, παρασκευάζονται και στην συνέχεια αποστέλλωνται στον πελάτη, κτηνίατρο ή κάτοχο ζώου. Ο παραλήπτης ενημερώνεται εγκαίρως για το κόστος και τον χρόνο παραλαβής των σκευασμάτων.

  Τι καινοτόμο μπορούν να προσφέρουν τα κτηνιατρικά γαληνικά σκευάσματα
  Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο όπου ενός κάτοχος ενός συμπαθέστατου κατοικίδιου είναι αναγκασμένος να «χωρίσει» μια μαλακή κάψουλα στα 5 για να δώσει μια δόση στο ζωάκι του, να «σπάσει» περίπου στα 3 μια ταμπλέτα που δεν διαθέτει καν χαραγή για να κοπεί στα 2, να δώσει μια θεόπικρη και ευμεγέθης ταμπλέτα σε ένα μικρο γατάκι. Πόσες φόρες έχετε προσπαθήσει να σπάσετε μια κάψουλα μέσα στο γουδί της μαγειρικής για να δώσετε το ¼ της σκόνης που κάνατε στο σκυλάκι σας στο περίπου? Κομμάτια της κάψουλας κολλημένα στα τοιχώματα του γουδιού, σκόνη φαρμάκου μαζί με φλοίδες από το υμένιο των κάψουλων μέσα στην σκόνη, πόσο σίγουροι είσαστε ότι κάνετε την σωστή θεραπεία στο ζωάκι σας;
  Με την παρασκευή εξατομικευμένων κτηνιατρικών φαρμάκων μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάθε ανάγκη που προκύπτει και να ξεπεράσουμε την πλειοψηφία των παραπάνω προβλημάτων. Με τα εξατομικευμένα κτηνιατρικά παρασκευάσματα μπορούμε να πετύχουμε :
  Εξατομικευμένες δοσολογίες και ομοιόμορφες δόσεις με εξαιρετική ακρίβεια
  Εξατομικευμένες φαρμακοτεχνικές μορφές ενός φαρμάκου ανάλογα με το είδος, το μέγεθος, την κατάσταση, τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του εκάστοτε ζώου.
  Εξατομικευμένα παραφαρμακευτικά κτηνιατρικά σκευάσματα, όπως συνθέσεις πολυβιταμινούχων, απαραίτητα λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία, φυτικά σκευάσματα κ.α. σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ζώου.
  Εξατομικευμένα σκευάσματα που μπορούν να περιέχουν συνδυασμό φαρμακευτικών ουσιών ή/και φυτικών ουσιών και εκχυλισμάτων με σκοπό την επιτάχυνση μιας θεραπείας, την εξάλειψη ανεπιθύμητων ενεργειών και την παροχή μεγαλύτερης ευκολίας και πρακτικότητας.
  Εξατομικευμένα σκευάσματα απαλλαγμένα από ανεπιθύμητα έκδοχα και άλλες ουσίες που δεν είναι ανεκτές από το ζώο
  Εξατομικευμένα σκευάσματα με το χρώμα, το άρωμα ή την γεύση που επιθυμούμε.
  Σκευάσματα τα οποία βρίσκονται σε προσωρινά έλλειψη από την αγορά.
  Σκευάσματα που περιέχουν φυσικά προϊόντα και που δεν υπάρχουν στην αγορά.
  Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των κτηνιατρικών γαληνικών παρασκευασμάτων
  Πλεονεκτήματα
  Λαμβάνουμε ακριβώς το φάρμακο που θέλουμε, στην μορφή που βολεύει, στην δόση που χρειάζεται, και με την γεύση που θέλει το ζωάκι μας. Και όλα αυτά με εξαιρετική ποιότητα και ακρίβεια.
  Με τα γαληνικά παρασκευάσματα οι θεραπείες γίνονται πιο πρακτικές και πιο αποτελεσματικές.
  Τα γαληνικά σκευάσματα μπορούν να παρασκευαστούν σε «έξυπνες» φαρμακοτεχνικές μορφές που δίνουν ταχύτερες και ασφαλέστερες θεραπείες σε σχέση με τα συνηθισμένα σκευάσματα
  Μέσω της γαληνικής παρασκευής παραφαρμακευτικών κτηνιατρικών σκευασμάτων μπορούμε να προσφέρουν στο ζωάκι μας συμπληρώματα διατροφής και φυτικά βοηθήματα σε κυριολεκτικά άπειρους συνδυασμούς και με απόλυτη εξατομίκευση.
  Εν γένει, τα γαληνικά παρασκευάσματα μπορούν να κάνουν πραγματική οικονομία στο πορτοφόλι μας.
  Μειονεκτήματα
  Η εξατομικευμένη παρασκευή κτηνιατρικών σκευασμάτων απαιτεί εργατοώρες, ακριβό εξοπλισμό και επένδυση σε ουσίες και σε γνώση, καθένα από τα οποία μεταφράζεται σε επιπρόσθετο κόστος. Για τον λόγο αυτό, τα γαληνικά παρασκευάσματα μπορούν να είναι σε αρκετές περιπτώσεις πιο ακριβά από τα αντίστοιχα εμπορικά φάρμακα.
  Ποιες είναι η συνηθέστερες φαρμακοτεχνικές μορφές που παρασκευάζονται τα κτηνιατρικά γαληνικά σκευάσματα

  Οι πιο συνηθισμένες και χρήσιμες φαρμακοτεχνικές μορφές των κτηνιατρικών γαληνικών σκευασμάτων είναι οι εξής :
  Κάψουλες και μασώμενες πελλέτες
  Μασώμενα μεζελίκια και παστίλιες
  Διαλύματα, πόσιμες σταγόνες
  Εναιωρήματα και σιρόπια
  Κρέμες εξωτερικής εφαρμογής
  Κονείς
  Κολλύρια και ωτικές σταγόνες
  Φυσικά σκευάσματα κατά παραγγελιά

  Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα ζωάκια μπορεί να αρρωστήσουν. Η πρόληψη της υγείας ή η ενίσχυση μιας θεραπείας μπορεί να γίνει με την λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, που μπορεί να συμπεριλαμβάνουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα ή άλλα στοιχειά όπως γλυκοζαμίνη και κολλαγόνο, φυτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά. Το πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε, μπορεί να παρασκευάσει εξειδικευμένα και εξατομικευμένα σκευάσματα που καλύπτουν τις ανάγκες στο μέγιστο δυνατό και με την βέλτιστη ποιότητα.
  Σταγόνες Υαλουρονικού οξέως, κάψουλες, φάκελλα ή ζελεδάκια γλυκοζαμίνης, σιρόπι κολλαγόνου, σταγόνες Ω3 λιπαρών οξέων είναι παραδείγματα σκευασμάτων που μπορούν να παρασκευαστούν με πολύ χαμηλό κόστος και σε υψηλή ποιότητα. Θέλετε να παρασκευάσουμε κάτι για τον αγαπημένο φίλο σας? Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε μας αυτό που θέλετε.

  Ομοιοπαθητικά Σκευάσματα και Ανθοιάματα

  Η Ομοιοπαθητική και η ανθοθεραπεία είναι μορφές αφάρμακου ιατρικής που δουλεύει τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα. Εκτός από τις ασθένειες, η ομοιοπαθητική και η ανθοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στον ψυχισμό και τον συναισθηματικό κόσμο του μικρού σας κατοικίδιου. Όπως οι βιταμίνες είναι συμπληρώματα διατροφής για το σώμα, έτσι και τα ανθοιάματα είναι συμπληρώματα διατροφής για την ψυχή. Μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες καταστάσεις προσαρμογής, σε φοβίες και άλλες παράξενες, ανεξήγητες συμπεριφορές.
  Αντιμετωπίζετε προβλήματα τέτοιου είδους; Πείτε μας, γράψτε μας το πρόβλημα σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

 • #5855

  Cookie
  Participant

  Καλημέρα σας.
  Ο σκύλος μου αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Έχω διαβάσει διάφορά άρθρα σχετικά με τα ανθοϊάματα για ζώα. Θεωρείτε ότι μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου; Αν ναι, με ποιόν τρόπο;

 • #5856

  Jeny
  Participant

  Καλημερα σε ολους!
  Διαβασα το αρθρακι σας και μου εκανε “κλικ” γιατι βιωνω ακριβως το προβλημα που αναφερετε…Εχω μια μικρη σκυλιτσα και κανουμε αγωγη με Sporanox χαπια. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να λαμβανουμε 1/3 του χαπιου ανα 12 ωρες. Το φοβερο ειναι οτι τα συγκεκριμενα χαπια διαθετουν μικρες μπιλιτσες οι οποιες τρεχουν αριστερα και δεξια καθε φορα που θα επιδιωξω να ανοιξω μια καψουλα. Μου ειναι αδυνατον να υπολογισω την σωστη ποσοτητα του φαρμακου για να την δωσω στην μικρη μου Jeny. Υπαρχει καποιος τροπος να λυθει το προβλημα αυτο? Πως μπορω να το επικοινωνησω αυτο με τον κτηνιατρο μου?
  Ευχαριστω για τον χρονο σας.

You must be logged in to reply to this topic.