News :
Home / Nature / Θηλυκό δελφίνι σε ενυδρείο σκότωσε το μικρό της για να το γλιτώσει από την αιχμαλωσία

Θηλυκό δελφίνι σε ενυδρείο σκότωσε το μικρό της για να το γλιτώσει από την αιχμαλωσία

Στους ειδυλλιακούς κόλπους του Taiji της Ιαπωνίας συντελείται κάθε χρόνο ένα έγκλημα ανατριχιαστικών διαστάσεων. Από την 1η Σεπτεμβρίου ως το τέλος του Απρίλη, 400 δελφίνια δολοφονούνται και 50 αιχμαλωτίζονται.

Οι αρχές της Ιαπωνίας φροντίζουν να κρατηθεί κρυφό από τα μάτια του κόσμου το φρικιαστικό σκηνικό. Στους κολπίσκους που εγκλωβίζονται τα δελφίνια, παραπετάσματα από νάυλον, καλύπτουν την δραστηριότητα των Ιαπώνων ψαράδων.

Kόλπος Taiji. Τα πράσινα παραπετάσματα κρύβουν την αλήθεια

Κάθε χρόνο 400 τουλάχιστον δελφίνια σφαγιάζονται. Το 1/10 τουλάχιστον από αυτά αιχμαλωτίζεται και πωλείται σε ενυδρεία, δελφινάρια και θαλάσσια πάρκα σε όλο τον κόσμο για να διασκεδάζει ανθρώπους.

dolphin_through_a_hoop_by_ssjgarfield-d357mcb

Τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά κατά τα οποία δελφίνια αυτοκτονούν, επιτίθενται ή πέφτουν σε κατάθλιψη αυξάνονται ραγδαία, όσο και η ζήτηση τους για σκοπούς αναψυχής παγκοσμίως.

Ένα σοκαριστικό γεγονός ξαναρίχνει φως στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζήσουν τα πιο συναισθηματικά θηλαστικά του πλανήτη. Μία μητέρα σκοτώνει την 4 ημερών κόρη της για να μην ζήσει και αυτή την ζωή της αιχμαλωσίας!

Διαβάστε επίσης: Απέσυρε την τροπολογία για την νόμιμη λειτουργία τσίρκο με ζώα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης

Η Lulu επέζησε της σφαγής στον κόλπο του Taiji και μεταφέρθηκε στο διαβόητο για τις συνθήκες διαβίωσης των θαλάσσιων θηλαστικών ενυδρείο Nagoya στην Ιαπωνία. Στις 24 Σεπτεμβρίου, το ενυδρείο ανακοίνωσε στο κοινό πως η Lulu έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο θηλυκό ρινοδέλφινο.Τέσσερεις ημέρες μετά βρέθηκε νεκρό.

lulu-nagoya-aquarium

Οι φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει ήταν ανησυχητικές, το μικρό έφερε σημάδια σε όλο του το σώμα, που πιστεύεται πως προκάλεσε η ίδια της η μητέρα προσπαθώντας από την πρώτη μέρα να την σκοτώσει.

Οι υπεύθυνοι του ενυδρείου έσπευσαν να δικαιολογήσουν το περιστατικό, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες λέγοντας πως πολλές φορές οι νέες μητέρες αγχώνονται και δεν ξέρουν να περιποιηθούν τα μικρά τους.

Τα σημάδια στο μικρό είναι εμφανή, μερικά μοιάζουν να αιμορραγούν

Όμως τα στατιστικά στοιχεία τους διαψεύδουν. Τα ελευθέρα δελφίνια συγκαταλέγονται στους πιο τρυφερούς και δοτικούς γονείς. Ακόμα και αυτά που ζουν σε αιχμαλωσία, είναι υπερπροστατευτικά με τα μικρά τους. Οργανώσεις που εργάζονται για την απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών σε όλο τον κόσμο, εξηγούν πως είναι μάλλον απίθανο να αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της απλά επειδή δεν ήξερε πως να την φροντίσει.

Η Lulu που βίωνε καθημερινά την τραυματική εμπειρία της αιχμαλωσίας σε μία μικρή δεξαμενή, επιφορτισμένη με την υποχρέωση να διασκεδάζει εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως έκανε την υπέρτατη θυσία για να γλιτώσει η κόρη της από αυτή τη μοίρα.

 

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως οι λόγοι της ήταν αυτοί, η Laura Bridgeman από το International Marine Mammal Project (Διεθνές Πρόγραμμα Θαλάσσιων Θηλαστικών) που μάχεται για την απελευθέρωση των δελφινιών και φαλαινών, δηλώνει πως η ίδια η αιχμαλωσία ευθύνεται και πως η Lulu τέλεσε μία πράξη ελέους γνωρίζοντας τι την περίμενε.

Η εξήγηση βρίσκεται, συμπληρώνει η Laura Bridgeman, στα ψυχικά τραύματα του βίαιου αποχωρισμού από την οικογένεια της. Τα δελφίνια ζουν σε οικογενειακά κοπάδια και βιώνουν το θάνατο ενός μέλους πολύ έντονα. Η Lulu γλίτωσε τη σφαγή στο Taiji, αλλά άκουσε και είδε όλη της την οικογένεια να χάνει τη ζωή της με τραγικό και φρικτό τρόπο. Κατά πολλούς η ζωή στην αιχμαλωσία για ένα δελφίνι δεν είναι καλύτερη από αυτήν τη μοίρα και η Lulu δεν ήθελε το ίδιο και για το παιδί της.

Η Lulu με το 3 ημερών μωρό της, από την πρώτη μέρα το έσπρωχνε και το τραυμάτιζε

Όσο ανατριχιαστικό και αν ακούγεται αυτή είναι η ψυχική και σωματική πραγματικότητα για τα δελφίνια που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Αποξενώνονται από την κοινωνική τους φύση, περιορίζονται σε πολύ μικρές και πολλές φορές επικίνδυνες και βρόμικες δεξαμενές με επικίνδυνα επίπεδα μόλυνσης και το παιχνίδι που τόσο αγαπούν γίνεται ένα καθημερινό μαρτύριο.

Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για θαλάσσια πάρκα και δελφίνια, παράγει τραγικές συνθήκες διαβίωσης ακόμα και σε κάποια που θεωρούνται υπερσύγχρονα. Τα περισσότερα δελφίνια σε αιχμαλωσία αναπαράγουν συμπεριφορές αντίθετες με την πραγματική τους φύση, αυτοκτονούν, σταματούν να τρέφονται, αυτοτραυματίζονται, αρρωσταίνουν από ασθένειες που δεν μπορούν να καταπολεμήσουν και πεθαίνουν αρκετά χρόνια νωρίτερα από τα ελευθέρα που πολλές φορές ζουν επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Ακόμα αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό. Η δίψα των ανθρώπων να δουν και να παίξουν από κοντά με ένα δελφίνι γεννάει πόνο και δυστυχία σε αυτά τα ζώα που θα χάριζαν αυτήν την εμπειρία με χαρά στην ανοιχτή θάλασσα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει το κόστος αυτής της διασκέδασης και τις προεκτάσεις της.

Κάποτε αποδεκτή μορφή διασκέδασης θεωρείτο και η παρουσία των ζώων σε τσίρκο ή πανηγύρια, μέχρι που η ενημέρωση έφερε στο φως τη ζοφερή αλήθεια. Στα ενυδρεία συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και ήρθε η ώρα να το καταλάβουμε. Για κάθε περήφανο θηλαστικό που βλέπουμε να πετάει μπάλες στον αέρα, δέκα άλλα έχασαν τη ζωή τους. Αξίζει πραγματικά να κόβουμε εισιτήρια στο σφαγείο του Taiji;

Δείτε το video:

πηγή mediafree.gr

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *