News :
Home / Cosmos / Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου! Εικόνες & Βίντεο

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου! Εικόνες & Βίντεο

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

Το έργο αυτό πηγάζει από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες νέων επαγγελματιών που κατάγονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά φιλόδοξος: το να ξαναχτίσουν τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, λαμβάνοντας τις σύγχρονες προδιαγραφές, δεν είναι κάτι το εύκολο.

Η «αναβίωση» του Κολοσσού της Ρόδου ή αλλιώς το Kolossos Project πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό πέντε νεαρών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Άρη Πάλλα, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όταν ο αρχιτέκτονας αποφάσισε μετά τις σπουδές του στην Ιταλία να μείνει στη χώρα του και να προσπαθήσει να «ξαναβάλει τη Ρόδο στον χάρτη».

Οι νεαροί επιστήμονες, μελέτησαν και σχεδίασαν μια κατασκευή 150 μέτρων που θα έχει τη μορφή αγάλματος.

Με την οικονομική κρίση να χτυπά την πόρτα των περισσοτέρων χωρών και τους πολίτες αυτών να απαισιοδοξούν όλο και πιο πολύ, η ομάδα των πέντε επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία ανάβει και πάλι τον «φάρο» της ελπίδας.

Μιλώντας στο CNN Greece η Ombretta Iannone, αρχιτέκτονας από την Ιταλία, υπογράμμισε πως σκοπός της ομάδας δεν ήταν να χτίσουν τον Κολοσσό αλλά «να θυμίσουμε στους Ροδίτες πως δεν θα πρέπει να περιμένουν να περάσει η κρίση. Μπορούν να την ξεπεράσουν».

«Αυτό που σκεφτήκαμε είναι πως θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας » τονίζει η Οmbretta.

Μεγάλο έργο, μεγάλο κόστος όμως…

Για να πάρει «σάρκα κι οστά» ο Κολοσσός, θα κοστίσει περίπου 250.000.000 ευρώ. Μπορεί το ποσό να φαίνεται τεράστιο και ειδικά σε περίοδο κρίσης, όμως, οι εμπνευστές του έργου έχουν διαφορετική άποψη.

Η Ombretta Iannone όπως και ο Άρης Πάλλας, αρχιτέκτονας από τη Ρόδο, ξεκαθάρισαν πως το κόστος της κατασκευής δεν θα «πέσει» στις πλάτες του κόσμου. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως το έργο μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το κόστος να «πέσει» στις πλάτες του κόσμου. Το project αυτό θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικές εταιρείες . Ήδη έχουμε αρκετές προτάσεις», μας λέει η Ombretta Iannone.

Κατασκευάζοντας τo «Kolossos project»

O σύγχρονος Κολοσσός, σε αντίθεση με τον αρχαίο, θα βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού και θα λειτουργεί σαν μουσείο το οποίο θα φιλοξενήσει τους αρχαίους θησαυρούς του νησιού, αλλά κι ως φάρος, βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο.

«Ο σύγχρονος Κολοσσός θα είναι σύγχρονο κτίριο 1150 μέτρων, ασφαλές, αντισεισμικό και 100% οικολογικό, καθώς όλη η εξωτερική του επιφάνεια θα καλύπτεται με πάνελ που θα αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια και θα διασφαλίζουν την ενεργειακή του αυτονομία του κτηρίου» λέει ο Άρης Πάλλας, αρχιτέκτονας, στο CNN Greece.

Το άγαλμα θα είναι από ατσάλι και θα στηρίζεται σε έναν «τρίποδα», όπου και οι τρεις βάσεις θα βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Αρχικά, ο Κολοσσός θα κατασκευαστεί μακριά από το λιμάνι και θα μεταφέρεται κομμάτι – κομμάτι στο σημείο όπου και θα στηθεί.

Με αυτόν τρόπο, τα 2 με 4 χρόνια που θα χρειαστεί να κατασκευαστεί ο Κολοσσός δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του νησιού.

Έσοδα και αύξηση της τουριστικής περιόδου

Με βάση την οικονομική μελέτη που έχει γίνει, υπολογίζεται πως τα οικονομικά οφέλη για τη Ρόδο μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού όλο τον χρόνο.
«Με την υλοποίηση του έργου, πιστεύουμε πως η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί στους 12 μήνες. Αυτό και μόνο είναι τεράστιο όφελος για το νησί και τους κατοίκους του» μας λέει ο κ. Πάλλας.

Με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι τεράστια και τις οικονομικές προτάσεις να είναι έτοιμες στο τραπέζι, η ομάδα των επιστημόνων πιστεύει πως ο Kolossos θα είναι ένα έργο πνοής και ελπίδας μέσα στην κρίση.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα colossusrhodes.com

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

hand

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

Το Νέο Project: Κολοσσός της Ρόδου

 

 

πηγήcnn.gr

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *