News :
Home / Plus / Τα 27 πιο παράξενα γεγονότα τέχνης

Τα 27 πιο παράξενα γεγονότα τέχνης

Πόσο ιδιέταιροι τύποι οι καλλιτέχνες… έτσι και τα γεγονότα γύρω από την τέχνη  διαδραματίζονται με έναν ιδιέταιρα παράξενο τρόπο.

1.  Ο Άγγλος καλλιτέχνης Andy Brown, έφτιαξε το πορτρέτο της Βασίλισσας Elizabeth II, ράβοντας 1,000 σακουλάκια τσαγιού!

2.  Κατά την διάρκεια της ζωής του ο μεγάλος ζωγράφος Vincent Van Gogh, πούλησε μόνο ένα πίνακα. Τους “κόκκινους αμπελώνες των Arles”.

3.  Όταν η Mona Lisa κλάπηκε από το Louvre το 1912, κατά την διάρκεια των τριών ετών που έλειψε, πωλήθηκαν 6 αντίγραφα σε υπέρογκα ποσά !

4.  Το καρμπόν κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 7 Οκτωβρίου του 1806 από τον Ralph Wedgwood, Λονδίνο.

5.  Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά δημοσιεύθηκε στην Γερμανία το 1618!

6.  Η ‘τρέλα’ όπως φαίνεται, ήταν βασικό συστατικό της μοντέρνας τέχνης. Η διανοητική αστάθεια του Van Gogh και η τραυματική παιδική ηλικία του Edward Munch, με τις υποβόσκουσες νευρώσεις βοήθησαν στη δημιουργία των σημαντικότερων έργων τους.O Munch δέχτηκε ότι η διανοητική του ασθένεια ήταν μέρος της μεγαλοφυΐας του…κάποτε είπε ‘Δεν θα πετούσα την τρέλα μου…γιατί της οφείλω πολλά’

kollima.gr - Τα πιο παράξενα γεγονότα τέχνης

7.  Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Paul Gauguin, ήταν ένας απλός εργάτης στο κανάλι του Panama. Κατά την διάρκεια της κατασκευής του καναλιού 25,000 εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους!

8.  Οι Ρωμαίοι έφτιαχναν αγάλματα με ανταλλασσόμενα κεφάλια έτσι έτσι ώστε να μπορούν να τα βγάζουν και να τα αντικαθιστούν με άλλα!

9.  Ο Leonardo Da Vinci έκανε 12 χρόνια να χρωματίσει τα χείλια της Mona Lisa.

10.  Ο Πικάσο μπορούσε να ζωγραφίσει πριν να περπατήσει και η πρώτη του λέξη ήταν μολύβι.

11.  Το μουσείο ‘Louvre’ χτίστηκε το 1190 και ήταν αρχικώς φρούριο.

12.  Το 1495 Ο Leonardo Da Vinci σχεδίασε ένα αλεξίπτωτο σε σχήμα πυραμίδας και ξεκίνησε να ζωγραφίζει τον ‘τελευταίο δείπνο’.

13.  Ο αριστερόχειρας ζωγράφος Michelangelo, ζωγράφισε τον διάσημο πίνακα ‘David και Goliath’ με τον David να κρατάει την σφεντόνα στο αριστερό χέρι.

14.  Ένας άλλος διάσημος αριστερόχειρας, Leonardo Da Vinci, έγραφε όλες τις προσωπικές του σημειώσεις από τα δεξιά προς τα αριστερά, αναγκάζοντας όσους θέλουν να τις διαβάσουν να χρησιμοποιούν καθρέπτη.

15.  Ο Πάπλο Πικάσο ήταν πολύ ζωόφιλος. Κατά καιρούς είχε ένα πίθηκο, μια κουκουβάγια, μια κατσίκα, μια χελώνα και πλήθος σκύλων και γάτων. Συχνά άφηνε τα παράθυρα του στούντιο ανοικτά για να ζωγραφίζει τα περιστέρια που είχαν μάθει να πετάνε μέσα…

16.  Το πρώτο μολύβι εφευρέθηκε στην Αγγλία το 1565.

17.  Ο ‘Ιμπρεσιονισμός ονομάστηκε έτσι από ένα πίνακα του Monet, Impression: Εντύπωση

18.  Οι άνθρωποι ζωγραφίζουν εδώ και 20,000 χιλιάδες χρόνια , αλλά μέχρι το 1880 δεν υπήρχαν έτοιμες μπογιές!

19.  Ο Leonardo Da Vinci εφεύρε τα ψηλά τακούνια!

20.  Σε όλα τα έργα του Dali υπάρχει μόνο ένα πορτρέτο του…δηλαδή αν κοιτάξετε προσεχτικά θα δείτε μια σιλουέτα του Dali.

21.  Ο Genghis Khan επηρέασε για πάντα την ανατολίτικη πορσελάνη εισάγοντας το χρώμα μπλε κοβάλτιο ‘blue cobalt’ το οποίο το μετέφερε μέσο του Ιράν.

22.  Ο πρώτος εν ζωή ζωγράφος που εξέθεσε την εργασία του στο Louvre ήταν ο George Braque το 1961. Εκτός της ζωγραφικής ο Braque σχεδίαζε σκηνικά, κοστούμια και εικονογραφούσε βιβλία!

23.  Οι κριτικοί δεν δέχτηκαν αρχικά τον Ιμπρεσιονισμό με καλό μάτι! Το 1876 η Figaro έγραψε… ‘πέντε έξι τρελοί, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, μαζεύτηκαν εδώ για να εκθέσουν την εργασία τους. Κάποιος πρέπει να πει στον Κύριο Πισαρό ότι τα δέντρα δεν είναι βιολετιά, ο ουρανός δεν έχει ποτέ το χρώμα φρέσκου βουτύρου και πουθενά στη γη δεν είναι τα πράγματα όπως τα ζωγραφίζει’

24.  Όταν o Αύγουστος Ροντίν εξέθεσε την πρώτη σημαντική εργασία του, ‘Περίοδος του Μπρούτζου’ 1878, ήταν τόσο ρεαλιστική που πολλοί πίστεψαν ότι είχε εγκλωβίσει ζωντανά μοντέλα μέσα στα αγάλματα!

25.  Ο Ροντίν πέθανε από κρυοπαγήματα το 1917 όταν η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση του καλλιτέχνη για ένα διαμέρισμα, ενώ κρατούσαν τα αγάλματα του θερμά στεγασμένα σε μουσεία!

26.  Στις 3 Δεκεμβρίου του 1961, ο πινακας του Henri Matisse κρεμάστηκε στον τοίχο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ανάποδα χωρίς κανένας να το παρατηρήσει επί 46 ημέρες..!

27.  Ο Jackson Pollock καλλιτέχνης αφηρημένης τέχνης, συνήθιζε να απλώνει στο πάτωμα τους τεράστιους καμβάδες του. Ο Pollock ήταν μανιώδης καπνιστής που συχνά ζωγράφιζε με ένα κρεμασμένο τσιγάρο στο στόμα. Αυτό οδήγησε στην ενδιαφέρουσα πρόσθεση στάχτης τσιγάρων στην επιφάνεια των μεγαλυτερων έργων του!

Πηγή: staurolekso.com

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *