Τετάρτη , Απρίλιος 26 2017
News :
Home / DogMag / Τα σκυλιά είναι «συναισθηματικά συνδεδεμένα» με τους κηδεμόνες τους, επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα

Τα σκυλιά είναι «συναισθηματικά συνδεδεμένα» με τους κηδεμόνες τους, επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα

Μία νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τους κηδεμόνες σκύλων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα κατοικίδια ζώα τους μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματά τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, με επικεφαλής την Τερέζα Ρομέρο, απέδειξαν ότι τα σκυλιά είναι «συναισθηματικά συνδεδεμένα» με τους κηδεμόνες τους.
Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι τα σκυλιά συχνά χασμουριούνται όταν βλέπουν τους κηδεμόνες τους να χασμουριούνται, αλλά δεν ήταν σαφές αν αυτό μπορούσε να θεωρηθεί ως μια μορφή ενσυναίσθησης ή ήπιου στρες.
Έτσι η Ρομέρο και η ομάδα της, στα πλαίσια της έρευνας, χρησιμοποιήσαν 25 σκυλιά τα οποία παρακολουθούσαν δύο άτομα (το αφεντικό τους και έναν ξένο) να χασμουριούνται. Οχι μόνο τα σκυλιά στη μελέτη χασμουριόντουσαν περισσότερο ως απάντηση στα χασμουρητά του ιδιοκτήτη τους, αλλά δεν αντιδρούσαν το ίδιο στα χασμουρητά των ξένων.
Το μεταδοτικό χασμουρητό εμφανίζεται στον άνθρωπο, τους χιμπατζήδες, τους μπαμπουίνους καιτους σκύλους, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι το μεταδοτικό χασμουρητό συμβαίνει και μεταξύ διαφορετικών ειδών.

πηγή iefimerida.gr

About DogWay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *