News :
Home / Cosmos / Τα πιο όμορφα χωριά στον κόσμο!

Τα πιο όμορφα χωριά στον κόσμο!

Στο Νο2 – το Καστελόριζο!

7 – Caleta, Χιλή – Caleta Tortel είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Χιλή. Βρίσκεται μεταξύ των εκβολών του ποταμού Baker, της Χιλής μεγαλύτερο, και το embayment Baker Channel. Η μαγευτική ακτογραμμή περιβάλλεται από τραχιά γη συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού καναλιών, φιόρδ, και νησιών. Η ίδια η πόλη αποτελείται από έναν αριθμό σπιτιών χτισμένα από ξύλο κατά μήκος της ακτής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι η πόλη δεν περιέχει δρόμους. Αντ ‘αυτού, ξύλινα πεζοδρόμια συνδέουν το χωριό και αυτό το γεγονός του δίνει μια ξεχωριστή εμφάνιση και αισθητική.
6 – Niagra-on-the-Lake, Καναδάς – Niagra-on-the-Lake βρίσκεται στο νότιο Οντάριο του Καναδά και πιο συγκεκριμένα εκεί που Νιαγάρας συναντά τη λίμνη Οντάριο.
5 – Shirakawa-go, Ιαπωνία – Το χωριό Shirakawa-go στην Ιαπωνία είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Shogawa. Το χωριό, είναι γνωστό για την αρχιτεκτονική των σπιτιών του, που χτίστηκαν στο στυλ Gassho-zukuri. Gassho-zukuri, ή “προσευχή- κατασκευή με τα χέρια”. Τα σπίτια χαρακτηρίζονται από την απότομη κλίση των αχυρένιων σκεπών τους, οι οποίες μοιάζουν με δύο χέρια ενωμένα σε προσευχή. Η κατασκευή τους είναι εξαιρετικά ισχυρή, η οποία είναι απαραίτητη για να αντέχουν το κρύο και τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Αυτά τα μεγάλα σπίτια, είναι τρεις έως τέσσερις ορόφους ψηλά και έχουν κατασκευαστεί για να στεγάζουν μεγάλες οικογένειες. Τα σπίτια περιβάλλονται από πυκνά δάση, βουνά που καταλαμβάνουν πάνω από το 90% της διαθέσιμης ξηράς δημιουργώντας μια αξεπέραστη θέα.
4 – Hallstatt, Αυστρία – Hallstatt είναι ένα μικρό αλπικό χωριό, που βρίσκεται στο Salzkammergut, μια περιοχή στην Άνω Αυστρία. Πήρε το όνομά του λόγω της εγγύτητάς της με την λίμνη Hallstatt. Η πόλης φημίζεται για τον  «παλαιότερο αγωγό του κόσμου” που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1600 από 13.000 κούφια δέντρα. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Hallstatt ήταν με πλοίο. Λόγω της γειτνίασής του με πλούσιες πηγές από φυσικό αλάτι. Η πόλη αναπτύχθηκε ραγδαία εδώ και χιλιάδες χρόνια.
3 – Eze, Γαλλία – Το χωριό Eze, που βρίσκεται στη Γαλλία, εκτείνεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα στα γειτονικά βουνά. Ιδρύθηκε γύρω στο 600 π.Χ. από βοσκούς. Μέρος της γαλλικής Ριβιέρα, αυτό το μικρό μεσαιωνικό χωριό φημίζεται για την ομορφιά και τη γοητεία του και είναι παγκοσμίως γνωστό για την πανοραμική θέα προς την θάλασσα .
2 – νησί Καστελόριζο, Ελλάδα – Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο τα τελευταία χρόνια. Αυτή η απότομη αύξηση του τουρισμού οφείλεται εν μέρει στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, Mediterraneo 1991 που γυρίστηκε εκεί. Έχει πολλές όμορφες θαλάσσιες σπηλιές. Τα σπίτια του νησιού αναγνωρίζονται από ξύλινα μπαλκόνια τους, με θέα στο νερό.
1 – Cesky Krumlov, Τσεχική Δημοκρατία – Γνωστή ως το «Κάστρο Πόλη” της Τσεχικής Δημοκρατίας, Cesky Krumlov είναι ένα μεσαιωνικό χωριό κτισμένο γύρω από το κάστρο Cesky Krumlov. Το κάστρο και η πόλη κατασκευάστηκαν το 1240 και παλιός θρύλος αναφέρει την ονμασία του ως “στραβό λιβάδι.» Γερμανοί ανθρακωρύχοι άρχισαν να εγκαθίστανται στο χωριό στα τέλη του 15ου αιώνα, όταν χρυσός βρέθηκε κοντά στην πόλη.

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *