News :
Home / DogMag / Πες μου πώς ξαπλώνει, να σου πω ποιος είναι! Όταν ο σκύλος σου κοιμάται…
Dog sleeping in bed alongside master's feet

Πες μου πώς ξαπλώνει, να σου πω ποιος είναι! Όταν ο σκύλος σου κοιμάται…

Dog sleeping in bed alongside master's feet

Γνωρίζατε πως η στάση ύπνου που επιλέγουν οι σκύλοι να κοιμηθούν, μας δίνει στοιχεία για την προσωπικότητά τους; Όχι; Ε, τότε ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μερικά από αυτά τα στοιχεία μαζί σας. Για να μην σας πιάνουν οι καλύτεροι σας φίλοι στον ύπνο…

 

Οι πιο συχνές στάσεις ύπνου δίνουν πολλά στοιχεία για την ζωή και την προσωπικότητα κάθε σκύλου. Οι αδέσποτοι και οι δεσποζόμενοι σκύλοι τείνουν να υιοθετούν εντελώς διαφορετικές στάσεις και συμπεριφορές ύπνου που μαρτυρούν την εγρήγορση ή την ασφάλεια που αισθάνονται στο περιβάλλονπου ζούν. Οι διαφορές στη στάση μπορεί να μαρτυρούν την ανάγκη να διατηρηθεί η θερμότητα του σώματος, ως και να μπορούν να περάσουν γρήγορα σε στάση άμυνας.

0005_Layer-Comp-612-600x600-300x300

Αν κοιμάται στο πλάι…

Πολλοί σκύλοι κοιμούνται στο πλάι και σύμφωνα με το Dog’s Best Life, αυτή είναι μια ήρεμη και αναπαυτική στάση. Αν επιλέγουν να κοιμηθούν έτσι σημαίνει πως αισθάνονται άνετα και ασφαλή στο περιβάλλον τους, αισθάνονται σίγουρα με τον εαυτό τους και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις. Και ενώ μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι σε επαγρύπνιση, τη νύχτα, θεωρεί ευλογία την ασφάλεια του σπιτιού του και δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην οικογένεια του. Όσα την επιλέγουν ως την αγαπημένη τους στάση είναι ελαφρώς «χαζοχαρούμενα» αλλά και πολύ πιστά στην οικογένεια.

0003_Layer-Comp-412-600x600-300x300

Αν κοιμάται κουλουριασμένο… 

Η «στάση της αλεπούς» όπως ονομάζεται, είναι πιθανότατα η πιο συχνή στάση ύπνου. Τα πέλματα είναι κρυμμένα κάτω από τον κορμό και η ουρά τυλίγεται γύρω από αυτόν φτάνοντας μέχρι το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουν καλύτερα το σώμα, τα άκρα το πρόσωπο, το λαιμό καθώς και όλα τα ζωτικά όργανα από πιθανή επίθεση αλλά και από το κρύο. Όσα την επιλέγουν, είναι γλυκά, έυκολα στη διαχείριση και έχουν ήπια ιδιοσυγκρασία.

0001_Layer-Comp-212-600x600-300x300 (1)

Η στάση του Superman…

Τη στάση του Superman την επιλέγουν συνήθως τα κουτάβια ή τα μικρόσωμα σκυλιά. Τα σκυλιά που κοιμούνται με το στομάχι τους να ακουμπάει το πάτωμα και τα μπροστινά και πίσω πόδια τεντωμένα, είναι τα πιο γλυκά. Σε αυτήν την στάση, μοιάζουν έτοιμα να απογειωθούν ή σαν να πετάν ήδη! Η στάση τους επιτρέπει να πεταχτούν όρθια μόλις τα φωνάξετε, ή αμέσως μόλις ξυπνήσουν. έχουν υψηλά αποθέματα ενέργειας και είναι υπερδραστήρια.

0000_Layer-Comp-113-600x600-300x300

Με τα πόδια στον αέρα…

Αν κοιμάται ξαπλωμένος στην πλάτη του με τα πόδια τεντωμένα και ανοιχτά προς όλες τις κατευθύνσεις είναι εκτός από αστείος και πολύ χαλαρός. Παρ΄όλο που μοιάζει περίεργο, υποδηλώνει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, αλλά και στο σπιτικό τους περιβάλλον. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι σε αυτή τη στάση είναι πιο ευάλωτα σε επιθέσεις, γι΄αυτό και δεν θα δείτε ποτέ λύκο στη φύση να κοιμάται με αυτόν τον τρόπο. Η στάση αυτή είναι ένα μήνυμα ευαισθησίας και υποταγής προς τα άλλα ζώα της «αγέλης». Τα σκυλιά αυτά είναι «χαλαρά» και άνετα και έχουν μια ανεξάρτητη προσωπικότητα.

0002_Layer-Comp-313-600x600

Αν κοιμάται με τα πόδια δίπλα στο στομάχι…

Σε αυτήν την στάση δεν είναι τόσο χαλαρωμένοι οι μύες του σώματος, είναι ακόμα σε τέτοια κατάσταση που δεν του επιτρέπει να περάσει σε φάση REM. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένας χαλαρός σκύλος που αισθάνεται άνετα στο περιβάλλον του. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι πιο ενεργητικός, περιπετειώδης, έτοιμος για δράση, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα σκυλιά που την επιλέγουν είναι πολύ γλυκά, αλλά και ελαφρώς συνεσταλμένα και ντροπαλά.

0004_Layer-Comp-512-600x600

Αν κοιμάται σαν λιπόθυμος…

Τα «λιπόθυμα» σκυλιά, ξαπλώνουν στην πλάτη τους όταν θέλουν να επιτύχουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορη χαλάρωση. Τις περισσότερες φορές, οι σκύλοι που έχουν ξοδέψει πολλή ενέργεια, ή έχουν κουραστεί πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πέσουν σε αυτήν τη στάση και θα κοιμηθούν βαθιά. Είναι επιπλέον, πραγματικά ευτυχισμένα και ασφαλή και αποδέχονται έυκολα τις νέες καταστάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να τεντώσει τα πόδια του στον αέρα και αυτό σημαίνει πως αισθάνονται μεγάλη αυτόπεποίθηση.

Ασφαλώς και εννοείται πως κατά τη διάρκεια του ύπνου ένας σκύλος θα αλλάξει πολλές φορές τη στάση του σώματος του. Αν από τις στάσεις επαγρύπνησης περνάει στις στάσεις χαλάρωσης, αυτό σημαίνει πως αρχίζει να κοιμάται βαθιά και να εγκαταλείπει το ένστικτο της φύλαξης. Στο φυσικό περιβάλλον οι στάσεις χαλάρωσης τους άφηνε εκτεθειμένους σε επιθέσεις και δύσκολές καταστάσεις.

Αν είχατε αμφιβολίες για το αν ο σκύλος σας είναι ο αρχηγός της αγέλης, αν σας εμπιστεύεται, αν αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι και χαλαρός ή λίγο τρελούτσικος, τώρα ξέρετε. Το μυστικό θα σας το πεί την ώρα που δεν λέει τίποτα, την ώρα του ύπνου!

Πηγή: The Little Things

πηγή

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *