News :
Home / DogMag / Υγεία / Διατροφή / Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να φάει σταφύλια ο σκύλος σας

Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να φάει σταφύλια ο σκύλος σας

Είναι πολύ πιθανό να μην έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι η κατανάλωση σταφυλιών από τους σκύλους μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνη και να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία τους.

Κάποια στιγμή ίσως να έχετε δει το σκύλο σας να παίζει με σταφύλια που βρήκε πεσμένα κάτω, αν δεν έχει την περιέργεια να τα δοκιμάσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δείτε γιατί τα σταφύλια είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά και τι πρέπει να κάνετε αν ο σκυλός σας φάει σταφύλια.

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι όχι μόνο τα σταφύλια αλλά και τα παράγωγα του σταφυλιού, όπως οι μαρμελάδες, κάνουν κακό στην υγεία των σκυλιών καθώς μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με την Δρ. Ποτόσκι σταφύλια μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά, αλλά «δε γνωρίζουμε το μηχανισμό πίσω από αυτό». Οι έρευνες δεν έχουν βρει ακόμα πιο συστατικό του σταφυλιού προκαλεί αυτό το πρόβλημα. «Ακόμα και η κατανάλωση της μικρότερης ποσότητας, μπορεί να προκαλέσει κλινικά συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας», αναφέρει η Δρ. Ποτόσκι. Ακόμα και η μικρότερη ποσότητα μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για τον σκύλο σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει καλά;

Το πρώτο σύμπτωμα όταν ένας σκύλος τρώει σταφύλια ή σταφίδες, είναι η υπνηλία ή η κούραση, που ακολουθείται από έλλειψη παραγωγής ούρων. Μπορεί ο σκύλος σας να μην παράγει ούρα, αλλά θα πίνει μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί νιώθει αφυδατωμένος. Επίσης, μπορεί να μην έχει όρεξη για φαγητό ή να κάνει εμετό ή διάρροια. Συνήθως, όλα τα συμπτώματα θα εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση.

Ο σκύλος μου έφαγε σταφύλια! Τι να κάνω;

Η Δρ. Ποτόσκι τονίζει ότι είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο και εκείνος θα σας πει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και αν πρέπει να επεμβείτε. «Αυτό περιλαμβάνει την πρόκληση εμετού και τη χρήση ενεργού άνθρακα, για τον περιορισμό της ποσότητας απορρόφησης στο γαστρεντερικό σωλήνα.» Επίσης, ο κτηνίατρος θα κάνει και ανάλυση ούρων και αίματος, για να δει την κατάσταση της υγείας των νεφρών. Είναι πιθανό να χρειαστούν ενδοφλέβια υγρά και νοσηλεία για να μείνει ο σκύλος ενυδατωμένος. Στη χειρότερη περίπτωση, τα κατοικίδια μπορεί να κάνουν αιμοκάθαρση μέχρι να επουλωθούν τα νεφρά τους, αλλά αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Σήμφωνα με την Δρ. Ποτόσκι σταφύλια μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά, αλλά «δε γνωρίζουμε το μηχανισμό πίσω από αυτό». Οι έρευνες δεν έχουν βρει ακόμα πιο συστατικό του σταφυλιού προκαλεί αυτό το πρόβλημα. «Ακόμα και η κατανάλωση της μικρότερης ποσότητας, μπορεί να προκαλέσει κλινικά συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας», αναφέρει η Δρ. Ποτόσκι. Ακόμα και η μικρότερη ποσότητα μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για τον σκύλο σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει καλά;

Το πρώτο σύμπτωμα όταν ένας σκύλος τρώει σταφύλια ή σταφίδες, είναι η υπνηλία ή η κούραση, που ακολουθείται από έλλειψη παραγωγής ούρων. Μπορεί ο σκύλος σας να μην παράγει ούρα, αλλά θα πίνει μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί νιώθει αφυδατωμένος. Επίσης, μπορεί να μην έχει όρεξη για φαγητό ή να κάνει εμετό ή διάρροια. Συνήθως, όλα τα συμπτώματα θα εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση.

Ο σκύλος μου έφαγε σταφύλια! Τι να κάνω;

Η Δρ. Ποτόσκι τονίζει ότι είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο και εκείνος θα σας πει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και αν πρέπει να επέμβετε. «Αυτό περιλαμβάνει την πρόκληση εμετού και τη χρήση ενεργού άνθρακα, για τον περιορισμό της ποσότητας απορρόφησης στο γαστρεντερικό σωλήνα.» Επίσης, ο κτηνίατρος θα κάνει και ανάλυση ούρων και αίματος, για να δει την κατάσταση της υγείας των νεφρών. Είναι πιθανό να χρειαστούν ενδοφλέβια υγρά και νοσηλεία για να μείνει ο σκύλος ενυδατωμένος. Στη χειρότερη περίπτωση, τα κατοικίδια μπορεί να κάνουν αιμοκάθαρση μέχρι να επουλωθούν τα νεφρά τους, αλλά αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Δείτε επίσης: Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ανθρώπινες Χίμαιρες; – Άνθρωποι με δύο DNA. Ποιοι είναι αυτοί;

!

! Ανατριχιαστική καταγγελία: Οδηγός ταξί πάτησε και σκότωσε εσκεμμένα γάτα παρά τις προειδοποιήσεις των σοκαρισμένων πελατών – Τι απάντησε η εταιρεία;

! Σοκαριστικές εικόνες: Ο πληγωμένος ταύρος σκότωσε μέσα στην αρένα τον διάσημο ταυρομάχο Ιβάν Φαντίνο (VIDEO)! Τα σούπερ θερινά σινεμά που άνοιξαν ήδη στην Αθήνα

Ποιος είναι ο λόγος που σκύλος μου αρχίζει ξαφνικά να τρέχει σαν τρελός μέσα στο σπίτι; ΒΙΝΤΕΟ

! Ταύρος ήταν Αλυσοδεμένος για ΟΛΗ του τη Ζωή. Η Αντίδρασή του όταν Παίρνει πίσω την Ελευθερία του; Αξία Ανεκτίμητη! BINTEO

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που η γάτα μας τρώει πολύ και συνέχεια

! Αδέσποτος Σκύλος Μοιράζει το Φαγητό του Σε αδέσποτα Ζώα που ζουν σε Χωματερή

! Σκύλος σώζει κοριτσάκι 3 ετών που ξεπάγιαζε σε ένα χαντάκι

Κακοποιημένο σκυλί πήγε στον κήπο τους για να ξεψυχήσει. Δείτε τι ακολούθησε..

Κακοποιημένο κουτάβι βοήθησε 8χρονο αγόρι να κοινωνικοποιηθεί και ανακηρύχθηκε το κουτάβι της χρονιάς – Εικόνες! 

! Οι σκύλοι μπορούν να αποκτήσουν στοιχεία της προσωπικότητας του αφεντικού τους

Σκύλος σε καταφύγιο ζώων σώζει τον φίλο του από την ευθανασία με μια αγκαλιά! (Εικόνες)

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που η γάτα μας τρώει πολύ και συνέχεια

Παπάς εξαγοράζει τις ποινές κρατουμένων με αντάλλαγμα την ελευθερία τους! Μέχρι σήμερα έχει αποφυλακίσει 16.100 κρατουμένους από όλο τον κόσμο! ΒΙΝΤΕΟ

! Βασάνισαν σκύλο με την πόρτα του αυτοκινήτου τους στο κέντρο της Λάρισας για να… διασκεδάσουν! – ΦΩΤΟ

Διαβάστε επίσης: Παράτησαν αυτό το σκυλάκι μόνο του στο δάσος να πεθάνει. Δείτε το ευτυχισμένο τέλος!

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *