News :
Home / Cosmos / Ο άστεγος που «έστρωσε» στη χιονισμένη παραλία του Παλαιού Φαλήρου και όσοι “άθλιοι” εκδιώχθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας “δεν είναι πολιτισμένοι” – Φώτο+Βίντεο

Ο άστεγος που «έστρωσε» στη χιονισμένη παραλία του Παλαιού Φαλήρου και όσοι “άθλιοι” εκδιώχθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας “δεν είναι πολιτισμένοι” – Φώτο+Βίντεο

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της παγωμένης Τρίτης 10/1/2017.

Τελικά ο πάγος στα πεζοδρόμια ή στο οδόστρωμα είναι δευτερεύουσας σημασίας για τον άστεγο που κοιμόταν νωρίς το πρωί της Τρίτης στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης.

Απολίτιστοι και θρασείς οι άστεγοι που θέλησαν να περάσουν τη νύχτα της 9ης προς 10ης Ιανουαρίου, τη νύχτα της συνεχούς χιονόπτωσης, στο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων στην Πανόρμου.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, στις 23.00 το κέντρο έκλεισε και οι άστεγοι πετάχτηκαν έξω επειδή ο υπάλληλος της νυχτερινής βάρδιας ειδοποίησε μόλις στις 22.00 ότι αρρώστησε! Αποτέλεσμα ήταν να μην αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφο και στο κέντρο να μπει λουκέτο για όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το μόνο που έγινε ήταν μια σύσταση να πάνε στο γυμναστήριο στο Παγκράτι που άνοιξε για να καλύψει τις ανάγκες της παγωμένης νύχτας.

Και άντε! Να καταλάβω ότι είχες μια κουραστική μέρα ( από τις 15:00 – 11:00). Καθόσουν και διεύθυνες ένα κέντρο 8 ολόκληρες ώρες μέσα στην αποπνικτική ζέστη του χώρου και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έπρεπε να υποστείς και αυτούς τους ποταπούς που αφήνουν μια έντονη δυσοσμία από την απλυσιά. Σκληρή δουλειά δε λέω, πόσο μάλλον για έναν πολιτισμένο άνθρωπο σαν και σένα. Ελπίζω να σου πληρώνουν και βαρέα! Είναι όντως απαράδεκτο! Αναρωτιέμαι πάντως. Δεν σου επέτρεψε ο πολιτισμός σου να ζεστάνεις λίγα γυμνά σώματα; Από την άλλη όμως… πως μπορεί μια κρύα καρδιά να ζεστάνει ένα γυμνό “σώμα”.  Πως μπορεί ένας άθλιος να γνοιαστεί για έναν συνάνθρωπό του. Τελικά λάθος τίτλο έβαλα σε αυτό το άρθρο. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ. Και για μένα ένας όχι κοινός εγκληματίας αλλά το χείριστο είδος. αυτός που θα δει κάποιον να βογκάει από πόνο και θα ενοχληθεί επειδή του τάραξε την ησυχία. Ξέρεις όμως κάτι; Τώρα που το σκέφτομαι σε λυπάμαι. Είσαι περιττός και σε λυπάμαι γιατί αν κάποια στιγμή καταφέρεις και ξυπνήσεις. Φοβάμαι πως δεν θα βρω λόγια να σε παρηγορήσω, γι αυτόν τον άθλιο που ήσουν. Τελικά η πολύ ζέστη φέρνει “υπνηλία” τόσο στην καρδιά αλλά και στην ψυχή.

Η αναφορά και μαρτυρία πολίτη όπως την έζησε:

– Ένας άστεγος κοιμάται έξω στον δρόμο, δίπλα στο σπίτι μου.
– Αρχίζει να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας.
– Παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο για τα Κέντρα Φιλοξενίας.
– Μου λένε να πάει στον Χώρο της Πανόρμου.
– Ο άστεγος αρνείται και μου λέει ότι τον διώχνουν.
– Ξαναπαίρνω άλλες 3 φορές για επιβεβαίωση.
– Μου επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν άψογα.
– Λέω στον άστεγο “εμπιστεύσου με, είναι καλά εκεί”.
– Τον σηκώνω μες το κρύο να πάει από το Θησείο στην Πανόρμου.
– Φτάνουμε 22:30.
– Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει “23:00 θα κλείσουμε”
– Του λέω “Γιατί;”
– “Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει”
– “Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;”
– Μου λέει “Ναι, εγώ πρέπει να φύγω”
– “Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;”
– Μου λέει “Πού να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα, πρέπει να φύγω”
– Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.
Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα… Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

 

 

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *