News :
Home / DogMag / Οι Σκύλοι Μοιράζονται την τροφή τους ΣΕ Δύσκολες Καταστάσεις!

Οι Σκύλοι Μοιράζονται την τροφή τους ΣΕ Δύσκολες Καταστάσεις!

Νέα έρευνα από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μέσερλι στη Βιέννη δείχνει ότι τα σκυλιά μοιράζονται την τροφή τους με άλλα σκυλιά σε δύσκολες καταστάσεις.

Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι οι χιμπατζήδες, οι αρουραίοι και διάφορα άλλα ζώα παρουσιάζουν αυτό το χαρακτηριστικό γενναιοδωρίας, το οποίο συνήθως θεωρείται ότι αποτελεί ανθρώπινο γνώρισμα.

Η νέα μελέτη επικεντρώθηκε στην κατανόηση της θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς των σκύλων. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι σκύλοι μοιράζονται το γεύμα τους με οποιονδήποτε άλλο σκύλο, ειδικά όταν οι δυο τους ήδη γνωρίζονται.

! Ο σκύλος που πιάστηκε να μοιράζει το φαγητό του σε αδέσποτα ζώα που ζουν σε χωματερή

Σε αντίθεση με προηγούμενες μεθόδους, αυτή τη φορά το σκυλί έπρεπε να προσδιορίσει ένα ειδικό συμβολικό αντικείμενο, ώστε να μπορεί να δώσει το γεύμα σε ένα άλλο σκυλί.

Τα σκυλιά εκπαιδεύτηκαν πρώτα να αγγίζουν ένα αντικείμενο σε αντάλλαγμα τροφής για τον εαυτό τους, ως ανταμοιβή. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν να αναγνωρίζουν δύο αντικείμενα, ένα που είχε ως αποτέλεσμα η ανταμοιβή να πηγαίνει σε έναν άλλο σκύλο και ένα δεύτερο που δεν έδινε την ανταμοιβή, περιγράφει η Ρέιτσελ Ντέιλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τρία τέτοια πειράματα πραγματοποιήθηκαν για να ελέγξουν κατά πόσο οι σκύλοι παρουσιάζουν θετική κοινωνική συμπεριφορά. Η δοκιμή είχε επίσης ως στόχο να ανακαλύψει αν οι σκύλοι συνεχίζουν να ευνοούν ένα γνωστό πρόσωπο ή όχι και αν το ζώο δείχνει παρόμοια γενναιοδωρία, ακόμη και αν ο άλλος σκύλος δεν έχει πρόσβαση στην τροφή.

Στο πρώτο πείραμα, τα σκυλιά ήταν σε θέση να δουν το ένα το άλλο, ενώ στο δεύτερο η θέση του δεύτερου σκύλου ήταν άδεια. Τέλος, στο τρίτο πείραμα, τα δύο σκυλιά βρίσκονταν μόνα τους στην περιοχή δοκιμής. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι σκύλοι ήταν πιο γενναιόδωροι σε γνωστά πρόσωπα, διότι τα άγνωστα σκυλιά ανταμείφθηκαν σχεδόν τρεις φορές λιγότερο από ό,τι τα γνωστά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αυτή κοινωνική «διευκόλυνση» θα πρέπει να ελεγχθεί και να εξεταστεί περαιτέρω σε μελλοντικές μελέτες, αλλά υποστηρίζουν ότι το πείραμα δικαίωσε την αρχική υπόθεση.

Πηγή:ikypros

Δείτε επίσης: Καρχαρίας επιτέθηκε σε πoρνοστάρ κατά τη διάρκεια γυρισμάτων και την τραυματίζει σοβαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

! Αυτός ο σκύλος θυσιάστηκε για να σώσει την ομάδα του. Δείτε όμως πώς του το ανταπέδωσαν (Βίντεο)

Κι όμως… οι γάτες «φτιάχνονται» με… Μαγιοβότανο (Catnip) – (+Βίντεο)

Να χαρίσουμε σε όλα τα αδικημένα πλάσματα αυτού του πλανήτη το μεγαλύτερο δώρο! ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Δεν έπαψε ποτέ να ψάχνει την 13χρονη γάτα της που έχασε δυο χρόνια πριν, τότε μια φωνή της είπε να ψάξει μια τελευταία φορά

! «Με βλέπεις στα σκουπίδια γιατί είμαι πεινασμένη όχι γιατί είμαι βρωμιάρα»

! 15 ξεκαρδιστικές γάτες με ανθρώπινες εκφράσεις προσώπου (Eικόνες)

! Η πανέμορφη ιστορία ενός πιανίστα που έσωσε 9 αδέσποτες τραυματισμένες γάτες κι εκείνες έγιναν το πιο πιστό κοινό του!

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *