News :
Home / Stories / «Μου άλλαξε τη ζωή , είναι ο γιος που ποτέ δεν είχα»! 92χρονη ξαναβρίσκει την ανεξαρτησία της χάρη στον σκύλο της – ΕΙΚΟΝΕΣ

«Μου άλλαξε τη ζωή , είναι ο γιος που ποτέ δεν είχα»! 92χρονη ξαναβρίσκει την ανεξαρτησία της χάρη στον σκύλο της – ΕΙΚΟΝΕΣ

Η 92χρονη Annabelle Weiss, έχει ζήσει πολλά στην μακρόχρονη ζωή της. Όμως μόνη της, χωρίς κάποιον να της συμπαραστέκεται, είχε χάσει την ανεξαρτησία της και την δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα μέχρι που γνώρισε τον Joe…

Από μικρή είχε συνηθίσει να είναι δραστήρια. Στα 20 κατετάγη στο Σώμα του Πεζοναυτών, υπηρέτησε για δύο χρόνια ως οδηγός βαρέων οχημάτων και επιθεωρητής μηχανών αεροπλάνων την εποχή που η Αμερική έμπαινε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

clipboard01

Το 1946 τελείωσε την στρατιωτική θητεία της και άρχισε να δουλεύει ως νοσοκόμα. Ποτέ δεν ήξερε πως είναι να είσαι αδύναμος και περιορισμένος, μέχρι που έμαθε πως πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδή.

helper_dog_todayshow_9-30-16-0077_3903a36d054d11c7c4b337a52682d58b-today-inline-large-1

Πολλά προβλήματα υγείας ακολούθησαν και όλα ήταν προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της υπηρεσίας της στον Αμερικάνικο Στρατό. Χρόνο με τον χρόνο περιοριζόταν όλο και περισσότερο μέχρι που το 2013, έμαθε για το πρόγραμμα του America’s VetDogs, έναν οργανισμό που παρέχει στους βετεράνους του Στρατού, εκπαιδευμένους σκύλους εργασίας ανάλογους με τις ανάγκες τους.

clipboard012

Έτσι η Annabelle γνώρισε τον Joe, το yellow Labrador που την έβγαλε από τον κατ’ οίκον περιορισμό και το «φλερτ» με την κατάθλιψη και την απομόνωση. Ο Joe έχει εκπαιδευτεί να βοηθάει άτομα με αναπηρίες και περιορισμένη κινητικότητα. Αν και η Annabelle δεν είναι ανάπηρη, οι περιορισμοί της ηλικίας της δεν άφηναν πολλά περιθώρια για αυτοεξυπηρέτηση.

clipboard015

Ο Joe είναι εκεί για να την βοηθήσει να ανέβει και να κατέβει τις σκάλες, να φέρει αντικείμενα, ακόμα και να σηκώσει το τηλέφωνο όταν του το ζητήσει. «Πολλές φορές του λέω «τηλέφωνο», ακόμα και όταν δεν το χρειάζομαι για να παραμένει σε ετοιμότητα», είπε στην Usa Today η Annabelle Weiss.

clipboard013

Οι δυο τους μένουν μόνοι σε ένα προάστιο του Long Island και περνούν τα πρωινά συνήθως στο σπίτι. Τα απογεύματα όμως βγαίνουν έξω και τότε ο Joe, φοράει το γιλέκο του και από απλός σκύλος γίνεται αυτομάτως ο σκύλος εργασίας που την φυλάει και την εξυπηρετεί.

screen-shot-2016-11-25-at-11-47-04-am

Η Weiss και ο Joe έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Εκείνη είναι 45 κιλά και ο Joe 42, ενώ με τα χρόνια έχει «συρρικνωθεί» όπως λέει και δεν είναι πλέον 1,52 όπως ήταν στα νιάτα της. Αποκαλεί τον Joe «γιο» της και θεωρεί πως είναι ο πιο έξυπνος και πιστός φίλος της.

screen-shot-2016-11-25-at-12-35-38-pm

Από την ημέρα που ήρθε ο Joe στη ζωή της, δεν άλλαξαν μόνο οι δυνατότητές της εντός σπιτιού, αλλά άρχισε να βγαίνει ξανά έξω και να οδηγεί! Του αρέσει να κάθεται στο πίσω κάθισμα και να παίρνει έναν αναζωογονητικό υπνάκο πριν αρχίσει να «δουλεύει». Η Weiss του ρίχνει τα πίσω καθίσματα, προκειμένου να είναι ακόμα πιο άνετος.

clipboard014

«Είσαι τρελή που οδηγείς», της λένε όλοι, αλλά η Weiss που έχει χειριστεί σχεδόν κάθε τύπο οχήματος και ήταν οδηγός στρατηγού δεν αισθάνεται πλέον πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και σε αυτό.

helper_dog_todayshow_9-30-16-0168_3903a36d054d11c7c4b337a52682d58b-today-inline-large-1

Η πρώτη στάση της ημέρας γίνεται συνήθως στο Lindenhurst Diner. Η Weiss πίνει το καφέ της και διαβάζει την εφημερίδα της, ενώ ο Joe ελέγχει το πάτωμα κάτω από το τραπέζι για…ψίχουλα! Αμέσως μετά πέφτει για ύπνο στα πόδια της.

helper_dog_todayshow_9-30-16-0300_3903a36d054d11c7c4b337a52682d58b-today-inline-large

Στο καφέ αυτό όλοι τον αγαπούν. Ο ιδιοκτήτης κάθε φορά που τον έβλεπε τον χαιρετούσε με ενθουσιασμό μέχρι που η Annabelle του επισήμανε πειρακτικά πως αυτή πληρώνει τον λογαριασμό και έτσι έκτοτε περιορίζονται σε πιο… τυπικούς χαιρετισμούς.

003

Λίγο καιρό πριν στον ίδιο χώρο ένας Ισπανόφωνος σερβιτόρος που δεν μιλούσε Αγγλικά είπε ενθουσιασμένος όταν είδε τον Joe επί το έργω «Oh, perro!», και τον διόρθωσε «hijo!», εξηγώντας του με τα λίγα Ισπανικά που γνωρίζει πως είναι ο γιος που ποτέ δεν είχε.

clipboard0101

Η άλλη αγαπημένη της ασχολία είναι το διάβασμα. Τα χρόνια της απομόνωσης το είχε στερηθεί, όμως με τον Joe στο πλευρό της μπορεί να πηγαίνει όποτε θέλει στην Lindenhurst Memorial Library και να δανείζεται όσα βιβλία θέλει.

clipboard018

Το βράδυ διαβάζει τα βιβλία που την βοήθησε να διαλέξει και στον Joe, ενώ πηγαίνουν τακτικά και στις αναγνώσεις λογοτεχνίας της βιβλιοθήκης, οπού ο Joe είναι η ανεπίσημη μασκότ!

clipboard016

Η μέρα τους έξω από το σπίτι τελειώνει με μία βόλτα στο πάρκο. Ο Joe λατρεύει να παίζει με τα πουλιά και να περπατάει στο χορτάρι, ενώ είναι εξαιρετική άσκηση και για την Weiss.

clipboard0130

«Μου άλλαξε τη ζωή, πραγματικά! Χωρίς αυτόν θα ήμουν συνέχεια στο σπίτι, τώρα όταν οι άνθρωποι μου τηλεφωνούν είμαι συνήθως εκτός», λέει η Annabelle, που με τον Joe στο πλευρό της αισθάνεται ασφάλεια και έχει ξαναβρεί την ανεξαρτησία και την καλή της διάθεση.

clipboard0106

Ακόμα και οι χιλιάδες τρίχες του Joe μέσα στο σπίτι δεν την απασχολούν και ας χρειάζεται να κάνει περισσότερες δουλειές. «Τον σκουπίζω με την ηλεκτρική στην χαμηλή ταχύτητα και το λατρεύει», είπε, καθώς δεν την ενοχλεί καθόλου να τον φροντίζει.

clipboard0120

Η Annabelle πάντα είχε κατοικίδια και τα αγαπούσε, όμως ο Joe είναι ο φίλος της, ο γιος της, ο φύλακας άγγελος της, αυτός που την συνδέει με τη ζωή. Και απ’ όσο φαίνεται μαζί του έχει αρκετά να ζήσει ακόμα…

πηγή mediafree.gr

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *