News :
Home / DogMag / Με ειδικές μάσκες οξυγόνου σώζουν οι πυροσβέστες ζώα σε πυρκαγιές! ΦΩΤΟ

Με ειδικές μάσκες οξυγόνου σώζουν οι πυροσβέστες ζώα σε πυρκαγιές! ΦΩΤΟ

Με μάσκες οξυγόνου ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε ζώα έχουν εξοπλιστεί 28 πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αγγλία. Η ανάγκη προέκυψε από τις συχνές διασώσεις ζώων από πυρκαγιές, οδικά ατυχήματα και απεγκλωβισμούς ζώων που χρειάζονταν οξυγόνο.

Συχνά έχουμε δει εικόνες πυροσβεστών να χορηγούν οξυγόνο σε ζώα που διέσωσαν από επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως πυρκαγιές σπιτιών και προσπαθούν να επαναφέρουν. Ακόμα και σπάνιες εικόνες ανδρών της πυροσβεστικής που έκαναν τεχνητή αναπνοή σε μικρά ζώα συντροφιάς για να τα συνεφέρουν από την εισπνοή καπνού.

kittenfireman
Πυροσβέστης δίνει το φιλί της ζωής σε γατάκι

Τώρα όμως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αγγλία εξοπλίστηκαν με 400 μάσκες οξυγόνου, διαφόρων μεγεθών, ειδικά σχεδιασμένες για διασώσεις ζώων. Οι μάσκες είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο που ολόκληρη η μουσούδα ή το κεφάλι ενός ζώου να χωράει μέσα και έτσι το οξυγόνο περνάει σίγουρα από τις αναπνευστικές τους οδούς.

113018632-fire-oxygen-mask-news-large_transaxhr1vc4m3ehxtzuhdljp6shm2arcevlwskhou1krna
Η ειδική μάσκα χωράει ολόκληρη τη μουσούδα

Μέχρι στιγμής οι 28 υπηρεσίες της χώρας έχουν προμηθευτεί ρον ειδικό εξοπλισμό, μέσω χορηγίας της οργάνωσης Smokey Paws, που χρηματοδότησε το πρόγραμμα από δωρεές του κοινού, επιχειρήσεων και του Δούκα του Kent. Η πρώτη υπηρεσία που τις προμηθεύτηκε ήταν η Πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης του Kent, τον προηγούμενο Νοέμβριο και κάθε σετ κοστίζει 90 λίρες.

article-0-179055ab000005dc-874_634x425

Στα πιο πολυπληθή περιστατικά διάσωσης συγκαταλέγεται ένα περιστατικό διάσωσης 12 γατών και 4 σκύλων, σε οικιακή πυρκαγιά. Άλλα απαιτητικά περιστατικά ήταν ο απεγκλωβισμός αλόγου από τον κλωβό οδικής μεταφοράς του μετά από ατύχημα, η αναπνευστική υποστήριξη σκύλου που είχε πέσει σε πλημμυρισμένο φρεάτιο όμβριων υδάτων μέχρι το λαιμό και του χορηγούσαν οξυγόνο μέχρι να τον απεγκλωβίσουν.

0531_fire-1

«Ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι στους ανθρώπους τα κατοικίδιά τους και τα ρίσκα που θα πάρουν προκειμένου να τα σώσουν», είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής του Kent. Η υπηρεσία του διαθέτει εξοπλισμό διάσωσης ακόμα και για αυτά τα ζώα που δεν εντοπίζονται εύκολα μέσα σε μία επικίνδυνη κατάσταση, όπως οι γάτες ή οι σκύλοι, αλλά ένας ιδιοκτήτης θα ρισκάρει εξίσου τη ζωή του στις φλόγες, για να το σώσει.

firefighters-save-hamsters1
Πυσροσβέστης χρησιμοποίησε μόνο τον σωλήνα παροχής οξυγόνου για να σώσει αυτό το μωρό χάμστερ

Έτσι διαθέτουν μάσκες ακόμα και για ινδικά χοιρίδια, κουνέλια, φέρετ ακόμα και φίδια! Επιπλέον οι πυροσβέστες εκπαιδεύονται με ειδικά μαθήματα στην καρδιαναπνευστική ανάνηψη ζώων και υπάρχει μέχρι και ειδική κούκλα για να κάνουν την εκπαίδευση τους.

2016-10-21_dog-manikin001
Με αυτήν την πλαστική κούκλα εκπαιδεύονται  στην ΚΑΡΠΑ σκύλων

Ο σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής οφείλει και πρέπει να είναι πρώτης σημασίας στο μυαλό κάθε πυροσβέστη και διασώστη. Ευτυχώς πλέον σε κάποιες χώρες η κουλτούρα αυτή είναι δεδομένα αποδεκτή και λαμβάνουν μέτρα για να το διασφαλίσουν.

Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς η ανθρωπιά και ο ανθρώπινος πολιτισμός αποδεικνύονται, από τον τρόπο που λειτουργεί κάποιος μέσα σε μία δυσάρεστη κατάσταση. Και ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής και τις ανάγκες της είναι θεμελιώδης αρχή της ανθρωπιάς.

img_1683

πηγή mediafree.gr

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *