News :
Home / DogMag / DogPaper / Κάηκε ολοσχερώς κυνοκομείο στη Ν. Κίο – Αναπάντητα ερωτηματικά και δραματική έκκληση βοήθειας για τα ζώα! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κάηκε ολοσχερώς κυνοκομείο στη Ν. Κίο – Αναπάντητα ερωτηματικά και δραματική έκκληση βοήθειας για τα ζώα! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ζωντανοί κόντεψαν να καούν 20 σκύλοι που στεγάζονταν πρόχειρα σε αυτοσχέδιο κυνοκομείο στην περιοχή του Βάλτου Νέας Κίου, από πυρκαγιά που ξέσπασε χωρίς προφανή αίτια τα χαράματα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου.

Της Αλεξάνδρας Ράπτη

Το αυτοσχέδιο κυνοκομείο που έχει στήσει εδώ και λίγο καιρό άνεργος φιλόζωος στην προσπάθεια του να προστατέψει μερικά από τα εκατοντάδες εξαθλιωμένα αδέσποτα της ευρύτερης περιοχής της Νέας Κίου, κάηκε ολοσχερώς. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο που του είχε παραχωρηθεί από κάποιον που αντιλαμβανόταν τις ανάγκες των ζώων ο Κώστας Π., είχε συγκεντρώσει 20 από τα δεκάδες ζώα, κυρίως μικρόσωμα και αστείρωτα θηλυκά, που φροντίζει μόνος χωρίς βοήθεια από τον Δήμο ή κάποιον άλλο φορέα.

fwtiavaltos7

Τα ζώα αυτά τα είχε περισυλλέξει με μεγάλη προσπάθεια και με μηδενικά εισοδήματα. Τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος και προσπαθούσε με όσα ελάχιστα χρήματα εξασφάλιζε να ταΐζει και να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα μέχρι την παραλία.

Κάποια στιγμή και μετά από αρκετές καταγγελίες των γειτόνων του συνέλεξε τα πιο αδύναμα και μικρά ζώα και τα μετέφερε στην περιοχή του Βάλτου. Πρόκειται για επικίνδυνη και ερημική περιοχή καλυμμένη με καλάμια και χαμηλή βλάστηση που συχνά πλήττεται από πυρκαγιές.

14699681_10202423661269329_788319626_oΗ εικόνα του κυνοκομείου μετά τη φωτιά

Στο οικόπεδο που του είχε παραχωρηθεί, έφτιαξε ένα πρόχειρό κατάλυμα για τα ζώα, μεταξύ των οποίων ήταν και θηλυκά που θηλάζαν μικρά κουτάβια. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το πρωί και ενώ στην περιοχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι.

fotia-kios

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ακριβώς δίπλα από τον χώρο φύλαξης των ζώων και πήρε γρήγορά μεγάλη έκταση.  Πρώτα έγινε αντιληπτή από ζεύγος Γερμανών που ζει στην ίδια περιοχή και ξύπνησαν από τα ουρλιαχτά των δύο σκύλων τους.

14642062_10202420359946798_8175986428769408088_n

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κλήθηκαν στο σημείο έδρασαν γρήγορα και με κίνδυνο της ζωής τους, έσπασαν τις πόρτες και απεγκλώβισαν τα τρομοκρατημένα ζώα που άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητα προς διάφορες κατευθύνσεις.

mitera-koutaviaΤο μικρόσωμο κοκόνι σώθηκε την τελευταία στιγμή μαζί με τα δύο της κουτάβια

Και ενώ το κυνοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς, τα ζώα ευτυχώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή με την συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής Άργους και την αιφνίδια αλλαγή του ανέμου, που έστρεψε τις φλόγες σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν που πήραν τα ζώα καίγοντας κυρίως καλαμιές σε μία έκταση 100 στρεμμάτων και αφήνοντας τα ελάχιστα σπίτια ευτυχώς ανέπαφα. Στις 9.00 το πρωί είχαν καταφέρει να την σβήσουν, τα ερωτήματα όμως, για τα ανεξήγητα αίτια παραμένουν ανοιχτά και προβληματίζουν!

14717035_10202420360826820_2541456898533460042_nΈνα γκριφόν περιφέρεται στον χώρο που μέχρι πριν λίγες ώρες είχε στέγη και τροφή

Μέχρι αργά εχθές το βράδυ, είχαν καταφέρει να εντοπιστούν 13 από τα 20 σκυλιά του Κώστα Π. και μία μητέρα με τα 2 της κουτάβια. Θεωρητικά μέσα στις επόμενες ώρες θα εντοπιστούν και τα υπόλοιπα ζώα τα οποία γνωρίζουν αυτή την περιοχή μόνο ως σπίτι τους και εκεί θα αναζητήσουν τροφή.

Ο Κώστας Π. μην έχοντας άλλη πιο ασφαλή τοποθεσία να τα μεταφέρει αναγκάστηκε να τα γυρίσει ξανά στον κατεστραμμένο χώρο και να προσπαθήσει να στήσει ότι μπορεί από την αρχή.

14725401_10202423583827393_28916399_o

Ο Κώστας χρειάζεται επειγόντως τροφές, φάρμακα, αμπούλες και κτηνιατρική βοήθεια για να μπορέσει να φροντίσει με κατάλληλο τρόπο τα ζώα που έχει υπό την προστασία του. Υλικά οικοδομών, παλέτες και προσφορά χειρωνακτικής εργασίας, είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος βοήθειας στο μοναχικό έργο του.

Στον χώρο αυτό φιλοξενούνταν 20 ζώα. Τώρα τι;

Θέλουμε να επισημάνουμε πως αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι να βρεθεί μία μόνιμη λύση με την στέγαση των ζώων που δίνονται για υιοθεσία ή και απλά φιλοξενία μέχρι να βρουν μία μόνιμη οικογένεια, μακριά από την πείνα και την εξαθλίωση. Ο χειμώνας που έρχεται θα τα βρει χωρίς καμία στέγη και χωρίς ελπίδα στο καμένο και αφιλόξενο τοπίο του Βάλτου.

Πρόκειται για 20 μικρόσωμα και μέτριου μεγέθους σκυλάκια, κυρίως γκριφόν και κοκόνια.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο τον Κώστα Π., να υιοθετήσετε ή να προσφέρετε φιλοξενία σε ένα από τα ζώα που φροντίζει επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6994546007.

Δείτε το video:

πηγή mediafree.gr

 

About DogWay

Δείτε επίσης:

Αδιανόητο! Βρέφος περπάτησε λίγα λεπτά μετά την γέννα (pic-video)

Αυτή η ιστορία δεν έχει ξαναειπωθεί, εκτός ίσως στην μυθολογία! Βρέφος περπάτησε με την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *