News :
Home / DogMag / Υγεία / Διατροφή / Θεραπεία με βότανα για τα κατοικίδια ζώα

Θεραπεία με βότανα για τα κατοικίδια ζώα

cats-and-dogs-wallpapers-20145

Θα ξεκινήσουμε δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να επιχειρήσει κανείς θεραπεία με βότανα για το κατοικίδιο ζώο του, αν δεν είναι βέβαιος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και δεν έχει γνώση για τον τρόπο χρήσης των θεραπευτικών βοτάνων. Μην μαντέψετε… Ελέγξτε σε έναν κτηνίατρο πρώτα!
Οι παρακάτω συμβουλές δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη διάγνωση και τις συμβουλές ενός κτηνιάτρου, όμως οι περισσότερες είναι απλές, ασφαλείς, και αποτελεσματικές.
Να έχετε στον νου σας πάντα ότι οι γάτες, τα σκυλιά και τα άλλα μικρά πλάσματα έχουν πολύ μικρότερο πεπτικό σύστημα από ότι εμείς οι άνθρωποι. Τα φρέσκα βότανα δεν πέπτονται ως έχουν, όπως στον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, η μορφή βάμματος από ένα βότανο θα λειτουργήσει καλύτερα. Οι δόσεις πρέπει να είναι συμβατές με το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας. Μικρή ποσότητα για τα μικρά ζώα, μεγαλύτερη για μεγάλα.

Δείτε τα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάθηση

Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο που ακολουθεί αυτές τις πρακτικές. Είναι καλύτερα να δίνουμε πολλές μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί για μία μεγάλη. Αυτό θα επιταχύνει την δράση των βοτάνων στο σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα πολύ πιο γρήγορα. Και όπως και με εμάς, κανένα βότανο δεν πρέπει να δίνουμε, σε οποιοδήποτε ζώο, σε συνεχή βάση. Το σώμα τους θα αρχίσει να το συνηθίζει και όταν συμβεί αυτό, τότε το βότανο αχρηστεύεται ιατρικώς.

skilos-ston-kipo-1728x800_c
Ένας καλός εμπειρικός κανόνας για κάθε βοτανική θεραπεία για το κατοικίδιο ζώο σας είναι δύο εβδομάδες, με μια εβδομάδα απόσταση. Αυτό δίνει το χρόνο στο σώμα για να λειτουργήσει από μόνο του, και σας δίνει χρόνο για το εάν η θεραπεία με βότανα πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό, όπως και με όλους τους κανόνες, καθώς και στα βότανα που παίρνουν λίγο χρόνο για να συσσωρευτούν στο σώμα για να είναι αποτελεσματικά. Μην δίνετε τα βότανα που δεν θα παίρνατε εσείς, εσωτερικά ή εξωτερικά. Οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείτε για τον εαυτό σας μπορεί να προσαρμοστεί για χρήση για το κατοικίδιο ζώο σας Απλά να θυμάστε να χρησιμοποιείτε βάμματα όποτε είναι δυνατόν και ισχυρότερα τσάγια όταν είναι απαραίτητο.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Για τη συνολική καλή υγεία, θα πρέπει να εξετάσουμε και τη διατροφή τους. Υπάρχουν πολλές φυσικές δίαιτες που έχουν προταθεί σήμερα για όλα τα είδη των ζώων συντροφιάς. Κάνετε μια μικρή έρευνα για τις διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας. Το ωμό κρέας αν προστεθεί στη διατροφή μιας γάτας ή σκύλου, μπορεί να ξεκαθαρίσει πολλές ασθένειες, όπως και η προσθήκη των φρούτων και των λαχανικών. Εάν τα ταΐζετε με έτοιμο φαγητό, δώστε τους το καλύτερο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, και προσθέστε στοιχεία σε αυτό, όταν μπορείτε. Για τα πτηνά συντροφιάς, υπάρχει πολλή συζήτηση για την δίαιτά τους και διαφωνία για το αν είναι καλύτεροι οι σπόροι ή τα πελετς. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι πλήρης διατροφή μόνη της. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα για τη συνολικά καλή υγεία και τη διατροφή των πτηνών συντροφιάς. Για πολλά είδη σπίνου, η ζωντανή τροφή σε μορφή εντόμων είναι απαραίτητη. Γι αυτό η έρευνα σας για σωστή διατροφή για κάθε ζώο είναι τόσο σημαντική. Χρόνια υγιούς ζωής μπορούν να προστεθούν στο κατοικίδιο ζώο σας, όταν η διατροφή του είναι η σωστή!

therapeia-me-votana-gia-ta-katoikidia-zoa
Όταν αλλάζετε την διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας, να το κάνετε σταδιακά. Προσθέστε ένα νέο στοιχείο κάθε φορά, και αφήστε απόσταση από το ένα στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν υπάρχει αρνητική αντίδραση, μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν ταιριάζει η κάθε τροφή σε κάθε ζώο.
Το φως του ήλιου είναι επίσης απαραίτητο για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Βοηθά το σώμα να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα που τροφοδοτούν τις ανάγκες των συστημάτων τους. Στη θέση του ήλιου, χρησιμοποιήστε φωτισμό πλήρους φάσματος, όπως το Vita-Lite ή ισοδύναμο. Αυτά είναι ιδανικά για τα εσωτερικά κατοικίδια ζώα σας, όπως τα πουλιά, τα ερπετά και τα αμφίβια.

Πηγή

 

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *