News :
Home / DogMag / Ζωή σε δύο τροχούς! Ανάπηροι σκύλοι γίνονται θεραπευτές που προσφέρουν ανακούφιση σε ανθρώπους

Ζωή σε δύο τροχούς! Ανάπηροι σκύλοι γίνονται θεραπευτές που προσφέρουν ανακούφιση σε ανθρώπους

Η Susan Fulcher, ως επαγγελματίας groomer ήταν συνηθισμένη να κάνει σκύλους να αισθάνονται και να είναι καλά. Όσο τα χρόνια περνούσαν συνειδητοποιούσε πως πολλά ζώα δυσκολεύονταν να υιοθετηθούν λόγω διαφόρων προβλημάτων και σταδιακά αφιέρωσε τη ζωή της στην προσπάθεια να τα βγάλει από τα «αζήτητα».

Ιδρύοντας τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dharma Rescue, είχε σκοπό να διασώζει από τα καταφύγια θανάτου (κέντρα που έχουν μεγάλο ποσοστό ευθανασίας) όλα αυτά τα ανάπηρα ζώα που άξιζαν μία δεύτερη ευκαιρία, για να τους τη δώσει.Είχε παρατηρήσει πως κάθε φορά που φιλοξενούσε ένα ανάπηρο ζώο, μέσα σε ελάχιστες ημέρες η διάθεση του άλλαζε.

Αν και τα ζώα αυτά έχουν δικές τους αδυναμίες να ξεπεράσουν, η αγάπη και η αφοσίωση που έδειχναν ήταν μοναδική. Την ιδέα για το Dharma Rescue όμως, της την έδωσε ένας πελάτης της που εντόπισε αυτές τις διαφορές.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Joey, ένα ανάπηρο κουτάβι που είχε προγραμματιστεί η ευθανασία του. Η Fulcher πρόλαβε την τελευταία στιγμή να τον διασώσει και στα μάτια του είδε πως ήταν φτιαγμένος για μεγαλύτερα πράγματα, αν απλά του δινόταν η ευκαιρία.

Αφού του εφαρμόστηκε αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις του ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο οποίο «αρίστευε» σε κάθε μάθημα! Αμέσως μετά έπρεπε να πιστοποιηθεί ως σκύλος θεραπευτής της Alliance of Therapy Dogs. Μετά από εξονυχιστική αξιολόγηση, ο σκύλος που γλίτωσε στο παρά πέντε την ευθανασία, ξεκίνησε να προσφέρει εργασία ως σκύλος θεραπείας.

Σήμερα στο πρόγραμμα του Dharma Rescue υπάρχουν πολλά σκυλιά σαν τον Joey, που αποτελούν την «ομάδα θετικής ενέργειας» της περιοχής. Καθημερινά επισκέπτονται σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία και τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου για να ανακουφίσουν από το στρες και να διδάξουν. Και η θετική αλλαγή δεν είναι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ίδια τα ζώα.

«Να παίρνεις αυτά τα ζώα από το παρελθόν τους , που είναι ό,τι χειρότερο και θα πέθαιναν χωρίς αυτό (το πρόγραμμα) και να έρχονται σε αυτόν τον νέο κόσμο και τη νέα ζωή, οπού αισθάνονται αγάπη και φροντίδα και βγαίνουν έξω… Είναι στο βλέμμα τους όταν σε κοιτάζουν, δεν ήξεραν πως η ζωή μπορεί να είναι έτσι», λέει η Fulcher για τα ζώα του προγράμματος στο People.

Συνήθως όταν κάποιος αντικρίζει ένα ζώο σε αμαξίδιο τείνει να δείχνει περισσότερη προσοχή και συμπόνια, αλλά σύντομα προσπερνούν τις διαφορές, σταματούν να αισθάνονται οίκτο και αρχίζουν να τους συμπεριφέρονται σαν σε πιστούς φίλους.

Η υιοθεσία τους από οικογένειες παραμένει πάντα ο τελικός στόχος, προσπαθούν όμως οι οικογένειες να συνεχίσουν το έργο της θεραπευτικής προσφοράς, αντιλαμβανόμενοι πόσο θετική επίδραση έχει τόσο στα ζώα όσο και στην κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο το Dharma Rescue, ελπίζει να αλλάξει η νοοτροπία και να καταλάβει ο κόσμος πόσα έχουν να προσφέρουν τα ανάπηρα ζώα και να δίνουν μία ευκαιρία στα ζώα με προβλήματα υγείας.

Δείτε το video:

πηγή mediafree.gr

 

About DogWay

Δείτε επίσης:

Θα λιώσετε! Ο ιδιοκτήτης κάνει «καψόνι» στον σκύλο του και στο τέλος εκείνος… (vid)

Να …ταλαιπωρήσει λίγο το συμπαθέστατο σκυλάκο του θέλησε ένας άνδρας από την Ιαπωνία, αλλά ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *