Τρίτη , Φεβρουάριος 21 2017
News :
Home / DogMag / DogPaper / Δράμα: Άφησε δεμένο τον σκύλο του σε -12 βαθμούς Κελσίου. Πέθανε όμως από Πνιγμό. Τα πρόστιμα

Δράμα: Άφησε δεμένο τον σκύλο του σε -12 βαθμούς Κελσίου. Πέθανε όμως από Πνιγμό. Τα πρόστιμα

Από αστυνομικούς του Α.Τ. Δράμας συνελήφθη νωρίτερα ο άνδρας ο οποίος είχε τον σκύλο του δεμένο σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας εκτεθειμένο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία το βράδυ φτάνει τους -12 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα στο ζώο στην κυριολεξία να παγώσει και να πεθάνει από το δριμύ ψύχος.

Σε αυτή την κατάσταση βρήκε το πτώμα του σκύλου ο κ. Πορτοκαλίδης…

Το πτώμα του σκύλου κοκκαλωμένο στην κυριολεξία σε όρθια στάση εντόπισε τυχαία ο Ηλίας Πορτοκαλίδης πίσω από την Όπερα πηγαίνοντας για το συνεργείο του Φόρη και όπως εξήγησε αφού ενημέρωσε την Αστυνομία και ρώτησαν γείτονες για το σε ποιον ανήκει το χωράφι κατάφεραν να εντοπιστεί ο δράστης και να συλληφθεί άμεσα.

Το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε για νεκροψία εντούτοις σύμφωνα με τον κτηνίατρο της Περιφέρειας θα χρειαστεί να περάσουν δύο μέρες έως ότου αυτό ξεπαγώσει και μπορέσει να γίνει εφικτή η εξέταση του.

Ίσως να ήταν έτσι για μέρες…

Στο ίδιο χωράφι σύμφωνα με τον κ. Πορτοκαλίδη ο ιδιοκτήτης έχει και κότες τις οποίες έχει κλείσει με σύρμα χωρίς τίποτα να τις προστατεύει ως σκεπή. Οι φωτογραφίες για το τι υπέστη αυτό το πλάσμα από το ψύχος εξαιτίας του ιδιοκτήτη – βασανιστή του «μιλούν» από μόνες τους…

Διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ (για απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης και απουσία βιβλιαρίου υγείας) βεβαίωσε σήμερα από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας στον άνδρα, που είχε δεμένο – σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στον Άγιο Τρύφωνα της Δράμας χωρίς τίποτα να τον προστατεύει – τον σκύλο του, το πτώμα του οποίου τυχαία εντόπισε χθες ο Ηλίας Πορτοκαλίδης, ο οποίος έκανε και την καταγγελία στην Αστυνομία. Ο κτηνίατρος της Περιφέρειας, που έκανε την νεκροψία, αφού το πτώμα ξεπάγωσε καθώς είχε κοκκαλώσει από το ψύχος, διαπίστωσε – και κατέγραψε στην βεβαίωση του που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία – ότι αυτό το πλάσμα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε κρεμάστηκε από το σχοινί με το οποίο το είχε δεμένο ο βασανιστή του.

Αυτό όμως – η αιτία θανάτου δηλαδή – δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση (βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014) σε περίπτωση θανάτου ή βασανισμομύ ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και καθώς η κακοποίηση του σκυλιού είναι εξόφθαλμη μετά την καταδίκη – είτε αυτή έχει χρηματική ποινή, είτε είναι με ή χωρίς αναστολή – θα πρέπει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει τα ζώα έχουν ανάγκες. Χρειάζονται τροφή, νερό, κατάλυμα για να προφυλαχθούν, εμβόλια, αντιπαρασιτικά φάρμακα και φροντίδα καθώς πεινούν όπως εμείς, αρρωσταίνουν όπως εμείς, γερνούν όπως εμείς, τραυματίζονται όπως εμείς. Κάποιος που αφήνει το ζώο του αβοήθητο και έτσι δεμένο είναι εγκληματίας.

Άλλωστε στη Δράμα το ψύχος δεν είναι δριμύ μόνο αυτές τις μέρες αλλά τους περισσότερες μήνες του χειμώνα και δεν νοείται κάποιος να ισχυριστεί ότι κατά λάθος εγκατέλειψε το σκυλί του σε αυτή την κατάσταση δεμένο με το σχοινί, χωρίς τίποτα να προστατεύει αυτό το πλάσμα από τον καιρό…

 

Πηγή: zoosos.gr

About DogWay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *