Κυριακή , Ιανουάριος 22 2017
News :
Home / Nature / Απέσυρε την τροπολογία για την νόμιμη λειτουργία τσίρκο με ζώα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης

Απέσυρε την τροπολογία για την νόμιμη λειτουργία τσίρκο με ζώα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, απέσυρε πριν από λίγο την διάταξη που εξαιρούσε τις παραστάσεις με ζώα σε αδειοδοτημένους ζωολογικούς κήπους η οποία άναβε το πράσινο φως στο παράνομο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα να λειτουργεί ενδεδυμένο με τον μανδύα της νομιμότητας.

Η σκληρή κριτικής που ασκήθηκε στον αρμόδιο υπουργό, τους φορείς και όλους εκείνους που με την φωτογραφική διάταξη ήθελαν να νομιμοποιήσουν με τον χαρακτηρισμό «θεραπευτικές» ή «εκπαιδευτικές» τις κωλοτούμπες που εξαναγκάζονται να κάνουν τα δελφίνια από τους εκπαιδευτές τους προς όφελος της τσέπης του ιδιοκτήτης της επιχείρησης έπιασε τόπο. Αυτή η διάταξη δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.
Έστω και την τελευταία στιγμή η κοινή λογική και η ανάγκη για την ηθική διαχείριση των ζώων δεν λύγισαν μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα.
Οι παραστάσεις του δελφιναρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα είναι ουσιαστικά και τυπικά παράνομες και πρέπει άμεσα να σταματήσουν και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που εμφανίζεται ως σωτήρας των άγριων ζώων που εκμεταλλεύεται πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα το οποίο τις τελευταίες μέρες εντός και εκτός Βουλή παλεύει για να αποδείξει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τα ζώα δεν έχουν αξία μόνο όταν τα εκμεταλλευόμαστε είναι βιολογικοί μας εταίροι και οφείλουμε να τα προστατεύουμε.

Πηγή:  www.zoosos.gr, doglovernews.blogspot.gr

About DogWay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *