Κυριακή , Απρίλιος 30 2017
News :
Home / DogMag / DogPaper / Έγκυος σκυλίτσα διασώθηκε από την αγορά κρέατος όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να την αγγίξει! ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Έγκυος σκυλίτσα διασώθηκε από την αγορά κρέατος όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να την αγγίξει! ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Nash McCutchen έχει δει πολλά φοβισμένα σκυλιά να έρχονται στο καταφύγιο Humane Society of Tampa Bay, που εργάζεται κανένα όμως δεν ήταν τόσο φοβισμένο όσο η Ρόζα.

Humane Society of Tampa Bay

«Φοβόταν ακόμα και να μας κοιτάξει» είπε η McCutchen, που εργάζεται ως υπέυθυνη (marketing co-ordinator) στο καταφύγιο. «Είναι μία εβδομάδα μαζί μας και ακόμα και τώρα δεν μπορεί να μας κοιτάξει στα μάτια»

Η Ρόζα, σώθηκε από μία Κορεάτικη φάρμα κρέατος στο Wonju, της Νότιας Κορέας όπου περίμενε την σειρά της για το σφαγείο ώστε να πουληθεί το κρέας της στα εστιατόρια της χώρας. Σε αυτού του είδους τις φάρμες οι συνθήκες διαβίωσεις είναι το λιγότερο αποκαρδιωτικές. Τα σκυλιά ζουν σε πολύ μικρά κλουβιά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και μέσα στις ακαθαρσίες τους.

Humane Society International

Όταν έρχεται η στιγμή της σφαγής υπάρχουν πολλές εικασίες που υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά γδέρνονται και βράζονται ζωντανά.

Humane Society International

Η οργάνωση Humane Society International (HSI) κατάφερε να σώσει την Ρόζα καθώς και άλλα 200 σκυλιά και τα φυγάδευσε στις ΗΠΑ. Τότε είναι που η Ρόζα και άλλα 13 σκυλιά δώθηκαν στο συγκεκριμένο καταφύγιο.

«Στην Ρόζα δόθηκε ένα δωμάτιο με άνετο ζεστό κρεβάτι. Παρόλα αυτά, όποτε την πλησίαζε κάποιος φροντιστής, γυρνούσε το κεφάλι της προς τον τοίχο και δεν τολμούσε από τον φόβο της να κοιτάξει, προσπαθώντας να τραβηχτεί όσο πιο μακριά γίνεται.» είπε η McCutchen.

Humane Society of Tampa Bay

Ο μόνος που κατάφερε να την πλησιάσει ήταν μόνο ο εκπαιδευτής του κέντρου, Glen Hatchell.

Πριν μια εβδομάδα, ο Glen Hatchell πήγε στο δωμάτιο της Ρόζα για να την φροντίσει. Την ώρα που την χάιδευε στην κοιλιά συνειδητοποίησε πως η Ρόζα έκρυβε ένα μυστικό. Ήταν έγκυος!

Humane Society of Tampa Bay

 

Την περασμένη Δευτέρα ο Glen Hatchell είπε στο thedodo «Δυστυχώς η Ρόζα δεν μας επιτρέπει να την εξετάσουμε γιατί φοβάτε πολύ!» Ίσως μετά την γέννα να αλλάξει συμπεριφορά και δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να ασκήσει τις απαιτήσεις της μητρότητας.

Την Τρίτη η Ρόζα απέκτησε 6 κουτάβια – 5 αρσενικά και 1 θηλυκό.

«Τα κουτάβια μοιάζουν πολύ με την Ρόζα» είπε η McCutchen.

Παρόλο την ψυχολογική της κατάσταση η Ρόζα έχει σταθεί αντάξια απέναντι στις απαιτήσεις της μητρότητας, σύμφωνα με την McCutchen.

Humane Society of Tampa Bay

«Ακόμα προσπαθεί να εμπιστευτεί τους ανθρώπους κάτι που είναι δύσκολο, αφού ο ρόλος της μητέρας, της προσθέτει στρες» είπε η McCutchen και συνεχησε «Σήμερα ήταν μία αρκετά δύσκολη ημέρα για όλους μας. Έπρεπε να εξετάσουμε και να φροντίσουμε τα κουτάβια της και αυτό ην έκανε πολύ ανήσυχη. Αλλά τελικά όλα πήγαν καλά! Αυτήν την στιγμή κοιμούνται αγκαλιά με την μητέρα τους.»

Dog scared at shelter

Τα κουτάβια της Ρόζα θα δοθούν σε 1-1.5 μήνα για υιοθεσία ελπίζοντας πως θα βρουν μία οικογένεια να τα αγαπήσει.
Η Ρόζα θα παραμείνει στο καταφύγιο και θα έχει όση υποστήριξη χρειάζεται για να βγάλει εις πέρας την δύσκολη περίοδο της μητρότητας αλλά και για να ναποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της προς τον άνθρωπο.

πηγήthedodo

About DogWay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *